26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm karar masalarında kadınlara yer verilmeli!

Kentsel dönüşüm karar masalarında kadınlara yer verilmeli!

AK Parti İstanbul Milletvekili Doç.Dr. Sare Aydın Yılmaz, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili karar masalarında kadınlara yer verilmesi gerektiğini söyledi. 



AK Parti İstanbul Milletvekili Doç.Dr. Sare Aydın Yılmaz, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili karar masalarında kadınlara yer verilmesi gerektiğini ifade etti. Kadına yönelik şiddetle mücadele gününün ertesinde milletvekilleri, öğretim üyeleri, iş insanları ve STK yöneticileri Marmara Üniversitesi'nde "Aileden Topluma, Toplumdan Evrensele Kadının Gücü" adlı konferansta buluştular. 

Karar masalarında kadınlara mutlaka yer verilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, özellikle kentsel dönüşüm ile ilgili karar alınan masalarda kadının olması gerektiğini ifade etti. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Yılmaz şöyle konuştu: "Masada kadın yoksa o masadan hayatı kolaylaştıracak bir karar çıkmaz. Kadının hayatı kolaylaşırsa aileye daha fazla zaman ayırır. Evler inşa edilirken o evlerin kadınların hayatlarını kolaylaştıracak şekilde yapılması gerekiyor. O masaların yarısı kadınlardan ibaret olmalı. Belediye başkanlarına bunu söylüyorum. Karar masalarına kadınları hatta anneleri dahil edin." Gazeteci Zeynep Bayramoğlu ise terör örgütlerinin hızla kadınların ağırlıklı olduğu yapılanmalara odaklandıklarını, kız çocuklarının suça bulaştırıldığını söyledi.


Geri Dön