25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar 2015!

Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar 2015!

Kentsel dönüşümden faydalanan ve bağımsız bölümü tahliye eden kimselere yapılan yardımlar arasında taşınma yardımı da yer alıyor. Peki, kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar 2015!



Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar 2015!

Kentsel dönüşüm taşınma yardımı, Bakanlık tarafından kentsel dönüşümden faydalanan ve bağımsız bölümünü tahliye eden kişilere yapılan yardım olarak karşımıza çıkıyor. 


Kanun kapsamında kiracılara taşınma masrafları dikkate alınarak bir defaya mahsus olmak üzere kira yardımı yapılabiliyor. Taşınma yardımının alınabilmesi için bir dilekçe ile Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyor. 


Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar 2015!

Anlaşmayla tahliye edilen taşınmaz kiracılarının ve  sınırlı ayni hak sahiplerine de 6306 sayılı kanun uygulama yönetmeliğinde belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde defaten 1470 TL taşınma yardımı veriliyor. 


Taşınma yardımı için gerekenler!

1.      Ek-2 Başvuru Formu (Kurumda Verilecek) 

2.      Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi 

3.      Riskli binada oturduğunu gösterir; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak, ıslak imzalı olmalı) veya son 3 aya ait elektrik, su, doğalgaz faturalarından birinin aslı (son 3 aya ait fatura; kiracının adına kayıtlı, açık adres ve bağımsız bölüm numarasını gösterir olmalı) 

4.      Yeni Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak, ıslak imzalı olmalı) 

5.      Riskli Yapı Belirtme Yazısının Fotokopisi 

6.      Kamu Bankalarına Ait Hesap Numarası, (IBAN) Gösteren Hesap Cüzdanı Fotokopisi (Mümkün olması halinde Ziraat Bankası ve Halkbankası, vadesiz hesap) 



Kentsel dönüşümde maddi yardım nasıl alınır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön