28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar

Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar

Kentsel dönüşümden faydalanan ve bağımsız bölümü tahliye eden kimselere yapılan yardımlar arasında taşınma yardımı da yer alıyor. Peki, kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar 2015!

Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde kiracılara yapılan yardımlar arasında taşınma yardımı da bulunuyor. Kentsel dönüşüm taşınma yardımı için Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne bir dilekçe yazılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

Riskli binada oturan kiracılar aman dikkat: Kentsel dönüşüm için başvuru yapamazsınız ama ihbar edebilirsiniz! 

Riskli binada oturanlar için yeni yasanın ardından yol haritası belli oldu. Söz konusu yasada riskli bina tespitinde kiracıya başvuru hakkı verilmiyor. Ancak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ihbar yapılabiliyor. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022!

Oturduğu binası kentsel dönüşüm dahilinde riskli olarak tespit edilerek yıkılan malikler ve kiracılar kira yardımı alabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022 nelerdir?

Kentsel dönüşüm yardımları neler?

Kentsel dönüşüm sürecine giren binanın malikleri ve kiracıları bazı maddi yardımlardan faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm yardımları neler?

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yeni gelişme!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızla tamamlanıyor. Proje kapsamında iş yeri sahipleriyle uzlaşmalar başlarken, hak sahipleri için kira yardımı ve kiracılar için taşınma desteği ödemeleri başladı...

Kentsel dönüşüm kiracı hakları 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak yaşadıkları evleri yıkılan kiracıların hakları bulunuyor. İşte kentsel dönüşüm kiracı hakları 2021...

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.

2020 kentsel dönüşüm kredi yardımı nasıl alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından evini kentsel dönüşüme veren kişilere sağlanan deprem kira yardımından kiracılar, malikler ve sınırlı ayni hak sahipleri faydalanabilir. 2020 yılında kentsel dönüşüm kira yardımının nasıl alındığı ve ne kadar olduğu araştırılıyor...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2019'da ne kadar olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında anlaşma sağlanarak tahliye edilen yapıların maliklerine, kiracılarına veya işyeri sahiplerine Bakanlık tarafından çeşitli yardımlar yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2019'da ne kadar olacak?

İş Bankası kentsel dönüşüm konut kredisi!

Kentsel dönüşüm bölgelerinde 1 seneden fazla oturan kiracılar ya da ev sahipleri Riskli Yapı Raporları mevcut ise konut için yüzde 4 devlet desteği ile birlikte İş Bankası’ndan yüzde 2.17 faiz oranı ile yeni konutları için konut kredisi kullanabilir.

Kentsel dönüşüm kiracı yardımı 2018!

Riskli konut veya işyerinde kiracı olan kimseler, kentsel dönüşüm kapsamında sunulan finansal desteklerden yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kiracı yardımı 2018 ne kadar?

2017 kentsel dönüşüm kira yardımı belli oldu!

Kentsel dönüşüm kapsamında dairesi yıkılan malikler, kira yardımından yararlanabiliyor. Peki, maliklere ne kadar kira yardımı ödenir? Kiracılara ne kadar yardım ödemesi yapılır? İşte 2017 kentsel dönüşüm kira yardımı bedelleri..

Kiracıya kentsel dönüşüm yardımı kaç ay yapılır?

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli binası yıkılan hak sahipleri kira yardımından yararlanabiliyor. Kira yardımı alabilenler arasında kiracılar da yer alıyor. Peki, kiracıya kentsel dönüşüm yardımı kaç ay yapılır?

Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar Haberi

Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar

Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar 2015!

Kentsel dönüşüm taşınma yardımı, Bakanlık tarafından kentsel dönüşümden faydalanan ve bağımsız bölümünü tahliye eden kişilere yapılan yardım olarak karşımıza çıkıyor. 


Kanun kapsamında kiracılara taşınma masrafları dikkate alınarak bir defaya mahsus olmak üzere kira yardımı yapılabiliyor. Taşınma yardımının alınabilmesi için bir dilekçe ile Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyor. 


Kentsel dönüşüm kiracı taşınma yardımı ne kadar 2015!

Anlaşmayla tahliye edilen taşınmaz kiracılarının ve  sınırlı ayni hak sahiplerine de 6306 sayılı kanun uygulama yönetmeliğinde belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde defaten 1470 TL taşınma yardımı veriliyor. 


Taşınma yardımı için gerekenler!

1.      Ek-2 Başvuru Formu (Kurumda Verilecek) 

2.      Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi 

3.      Riskli binada oturduğunu gösterir; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak,...