18 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kredi limiti 2021!

Kentsel dönüşüm kredi limiti 2021!

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyenler için kolaylık sağlayan faiz desteğiyle ilgili yeni karar çıktı. Buna göre kentsel dönüşüm kredi limiti 2021 yılında artırıldı. İşte tüm merak edilenler...



Kentsel dönüşüm kredi limiti 2021!
Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vermek için adımlar tek tek atılıyor. Geçtiğimiz günlerde duyurulan KDV indiriminin ardından kredi limitinin de artırıldığı duyuruldu. 

Ülkemizin deprem kuşağında olması ve eski yapılar nedeniyle yıkılma ya da hasar alma riskinin bulunması nedeniyle devlet faiz destekli kredi tutarını artırma kararı alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe giren kanun kapsamında 6306 sayılı kanun kapsamında hak sahiplerinde bankalardan kullandırılacak kredilere sağlanacak faiz desteği tutarları yenilendi.

Kentsel dönüşüm kredi limiti 2021!

Kentsel dönüşüm kredi limiti 2021

Kentsel dönüşüm kredi limiti 2021 aşağıdaki şekilde güncellendi:
Evini güçlendirmek isteyenler için verilen 50 bin lira kredi 80 bin lira oldu. Evini kentsel dönüşüme sokmak isteyenler için sunulan 125 bin lira kredi 200 bin liraya ulaştı. 

Birden fazla evi bulunanlar için verilen 625 bin lira kredi limiti de 1 milyon lira oldu. Buna göre; tüm kalemlerde yüzde 60 oranında kredi desteği arttı. Uygun şartlarda kredi  kullanmak isteyenlere 120 aya kadar vade yapabilme ifırsatı sunuldu. Günümüz şartlarında bir evin ortalama maliyeti 200 bin lira oluyor.

Kentsel dönüşüm kredi limiti 2021!

Kentsel dönüşüm kredi faizi 2021

6306 sayılı kanun ile yapısı riskli yapı olarak tespit edilen gerçek veya tüzel kişilerin anlaşmalı bankalardan kullanacağı kredilere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ile standart konut kredilerine göre yıllık bazda yüzde 4 ile yüzde 3 arasında daha düşük oranda konut kredisi faiz fırsatı sunuluyor.

Kentsel dönüşüm kredi limiti 2021!

Kentsel dönüşüm kredisi başvuru

Faiz desteğinden yararlanılabilmesi için tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde bankaya başvuru yapılması şart. Karar kapsamında Bakanlık tarafından onaylanan faiz destekli kredilerin kullandırılma süresi Bakanlık tarafından verilen faiz desteği uygunluk yazısı tarihinden itibaren bir yıl olarak duyuruldu.Kimler yararlanabiliyor?

Kiracılar (en az 1 yıldır kiracı olarak oturanlar) veya kat malikleri (en fazla 5 dairesi olmak üzere) kentsel dönüşüm kredisi kullanabiliyor. Eğer bir binayı birden fazla kişi kullanıyorsa bu durumda kat malikleri toplu halde aynı anlaşmalı bankaya aynı anda başvuru yapması şartı aranmıyor. 

Son dakika! Kentsel dönüşüme büyük kolaylık getirildi!


Geri Dön