26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm sırası Altıparmak’ta!

Kentsel dönüşüm sırası Altıparmak’ta!

Bursa'da Kükürtlü’den sonra kentsel dönüşüm sırası Altıparmak ve Çarşamba'ya geçti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşüm planlarını anlattı.



Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a göre, Bursa'da Kükürtlü’den sonra kentsel dönüşüm sırası Altıparmak ve Çarşamba'ya geçti. Bursa Olay Gazetesi'nden Ahmet Emin Yılmaz'ın haberine göre, Bursa'nın gündeminde kentsel dönüşüm var. İşte o yazı...

60’lı yılların ortalarına kadar Altıparmak Caddesi’nin iki yanında ikişer katlı ahşap Bursa konakları sıralıydı. Arkası da tek katlı bahçeli evlerdi. Aynı cadde 70’li yıllarda Bursa’nın karşısına iki yanında sıralı apartmanlarla çıktı.

O dönem…
Bursa’nın en modern bölgesi, Merinos Evleri’ydi. Kamuoyunda Çarşamba Pazarı olarak anılan Darmstdat Caddesi’nin iki yanında Bursa’nın ilk yapı kooperatifi olan Merinos Çalışanları Yapı Kooperatifi’nin yaptığı tamamı bahçe içinde tek katlı, iki katlı ve üç katlı evler sıralıydı.

Bugün Valilik ve Milli Eğitim’in bulunduğu Odun Depoları’ndan İpekiş’e kadar akşamüstleri genç kızlar şortlarını giyip bisikletleriyle gezinti yaparlardı.İşte…Altıparmak Caddesi’nden Merinos’a uzanan, doğu-batı hattında da Fevzi Çakmak Caddesi ile Stadyum Caddesi arasındaki bölgede bugün nefes alınamıyor. En önemlisi, Bursa’nın tam merkezindeki çöküntü alanı haline dönüştü.

Bu durumu…
Olay Medya’yı ziyareti sırasında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a sorduk.

O da, seçilmesi halinde sürdüreceği merkezdeki çalışmaları anımsattı: “Kükürtlü’de planlar bir itiraz dışında geçti. Bölgesel planlamayla caddeyi genişlettik. Orada bu adımların atılması çok önemli.”

Şöyle devam etti:“Kükürtlü’den sonra kentsel dönüşüm sırasının Altıparmak’a geleceğini daha önce söylemiştik. Şimdi arkadaşlar bu bölge üzerinde çalışıyorlar.”Bölgeyi…Altıparmak-Çarşamba olarak tanımladıktan sonra şunu vurguladı:

“Kentsel dönüşümden ne anlaşılıyor? Ev sahibi, dükkan sahibi, müteahhit, yerel yönetim ne düşünüyor, ne bekliyor? Hepsi ortak noktada buluşmalı. Arkadaşlar da bunları çalışıyor.”

Bakışı şu:“O bölge, Bursa’nın apartman hayatının başladığı yer. Üstelik eski binalar. Asansörü, otoparkı olmayan binalar, yeşil alansız yerler. Bu nedenle kentsel dönüşüm olmalı.”Düşüncesi de şu:“Altıparmak-Çarşamba kentsel dönüşümünü seçim sonrası ele alacağız.” 


Geri Dön