26 / 04 / 2024

Selahattin Keten: Kentsel dönüşüm süreci plansız ilerliyor!

Selahattin Keten: Kentsel dönüşüm süreci plansız ilerliyor!

Kentsel dönüşümü ilk başlatan firmalardan biri olduklarım anlatan Keten İnşaat Başkanı Selahattin Keten, Kentsel dönüşüm sürecinin plansız ilerlediğini, alt yapı sorununun çözülmeden kentsel dönüşümün başarıya ulaşamayacağını söyledi.



İstanbul'un birçok semtinde sağlıksız, eski binaların yıkılarak günün teknolojisine uygun çağdaş yapıların yapılmasını kendileri için bir görev kabul ettiklerini ve kentsel dönüşümü ilk başlatan firmalardan biri olduklarım anlatan Keten İnşaat Başkanı Selahattin Keten, "Eskiyen, ekonomik ömrünü doldurmuş binaları yıkıp, depreme dayanıklı, semt dokusuna uygun ve akıllı bina özelliklerine sahip yeni yaşam alanlarına dönüştürüyoruz. Şu ana kadar daire sayıları 30-50 arasında değişen 100'ün üzerinde binayı yeniledik" açıklamasında bulundu. 


Selahattin Keten, bugüne kadar Nişantaşı, Ulus, Şişli, Etiler ve Bağdat Caddesi civarında butik proje ve lüks konutlar inşa ettiklerine değinerek, şu anda 15 şantiyede çalışmalarının devam ettiği bilgisini verdi. 


Kadıköy ve Eyüp'te projeler


Devam eden projelerinden Kadıköy ve Eyüp projeleri hakkmda bilgi veren Selahattin Keten, "Kadıköy yakasında ve Eyüp'te devam eden sıfırdan projelerimiz var. Eyüp'teki projemiz Silahtarağa'da yer alıyor. Tarihi yarımadanın uç tarafında yaklaşık 20 bin metrekarelik iki konut bloğu inşa ediyoruz. 59 daire ve dört mağaza olacak. Haziran ayı ortalarında tamamını teslim edeceğiz" dedi. 


Selahattin Keten, Kadıköy'de de projelerinin olduğunu söyleyerek, "Bağdat Caddesi'nde 4 bin metrekare bir iş merkezi yapıyoruz. Yine Kadıköy'de 6 bin 500 metrekarelik projeyi bitirip teslim ettik. 

Kentsel dönüşüm anlamında ise Şişli bölgesinde 10, Etiler'de ise 2 projemiz devam ediyor" diye konuştu. 


'Dönüşümde öncü olduk' 


Türkiye'de kentsel dönüşümün geç başladığına işaret eden Selahattin Keten, "Kentsel dönüşüm yasası 1999 depreminin hemen ardından çıkmalıydı, yasanın geç çıkması Türkiye'ye büyük zarar verdi" dedi. Selahattin Keten, Türkiye genelinde 6,5 milyon civarında depreme dayanıksız bina bulunduğunu kaydederek, "Kentsel dönüşüm konusunda radikal kararlar alınarak hızlı hareket etmek gerekiyor. 

Aslında devlet yeterli desteği sağlıyor ancak biz inşaatçıların en büyük sıkıntısı, en büyük zorluk noktası bürokrasi oluyor" dedi. 


Kentsel dönüşüm sürecinin plansız ilerlediğine de işaret eden Selahattin Keten, alt yapı sorununun çözülmeden kentsel dönüşümün başarıya ulaşamayacağının ve parsel bazında değil, ada bazında imarlar verilen kentsel dönüşümün hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. 


Sarı gürden kolaylık iddialarına yanıt Selahattin Keten, bir dönem Şişli Belediye Başkanı olan Mustafa Sarıgül ile aralarının çok iyi olduğu ve bölgedeki projelerinde belediyenin büyük kolaylıklar sağladığı iddialarına da yanıt verdi. 


Keten, "Mustafa Sarıgül, Belediye Başkanı olmadan da biz bu bölgede projeler yapıyorduk. 

Mustafa Songül'ün başkanlık yaptığı 15 yılda da Keten İnşaat olarak kendisiyle çalışmalarımız oldu. Mustafa Sarıgül, bölgeye katma değer sağlamış bir belediye başkanıdır" diye konuştu. 


'Işadamıyız herkesle çalışırız' 


"Biz işadamıyız, her parti ile herkesle çalışırız" diyen Selahattin Keten, "Mustafa Sarıgöl'ün başkan olduğu dönemde Şişli tarihirfcfe görmediği kadar hizmet gördü. En başta, 1950-60'lı yıllardan kalma 48 ilköğretim okulunun tamamı yıkılmış yerlerine modern okullar ile beş yıldızlı öğretmenler evi yapılmıştır. Nişantaşı-Teşvikiye esnafın terk ettiği bir alandı. Kentsel tasarım projeleri ile Nişantaşı'nı uluslararası alışveriş merkezi haline getiren odur. Bu çalışmaları kimse görmemezlikten gelemez" dedi. 


Posta


Geri Dön