23 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşümde 15 bin konut hamlesi!

Kentsel Dönüşümde 15 bin konut hamlesi!

Bugün Seyhan'da Barış ve İsmetpaşa Mahalleleri sınırında 'Kıyıkent Evleri' birinci etap birinci kısma ait olan Bin 398 konut tamamlandı. Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir törenle hak sahiplerinin daireleri çekilen kuralarla belirlendi...



Bugün Seyhan'da Barış ve İsmetpaşa Mahalleleri sınırında 'Kıyıkent Evleri' birinci etap birinci kısma ait olan Bin 398 konut tamamlandı. Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir törenle hak sahiplerinin daireleri çekilen kuralarla belirlendi. 


Seyhan Kıyıkent Evleri Birinci Etap Birinci Kısım kapsamında 3 Ekim 2012'de temeli atılan Bin 398 konutun inşaat takvimi temelin atıldığı gün söz verildiği gibi bir yıl içerisinde tamamlandı. Türkiye'de bu alanda bir rekora imza atan Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, "Sayın Başbakanımızın kentsel dönüşüm ve yenilemeye gösterdiği hassasiyeti emir kabul ettik." dedi. 


Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, şehrin kuzeyiyle güneyini, doğusuyla batısını birbirinden asla farklı değerlendirmediğini anlatırken, "Kentsel dönüşüm hizmetimizi insanlarımızın ayağına götürürken aynı özeni gösterdik. Barış ve İsmet Paşa Mahallelerinde 10 bin konut olarak projelendirdiğimiz kentsel dönüşüm hamlesini Barbaros ve Bey Mahallesinde 5 bin konut olarak planladık. Bu anlamda ilk etapta kentsel dönüşümde 15 bin konut hamlesini tamamlayacağız. Zaten bizim kentsel dönüşümdeki kararlılığımız inşaatlara başladığımız bölgelerin çevresinde etkisini olumlu olarak göstermektedir. 


Vatandaşlarımız müteahhitlerle anlaşarak yapılan imar planı çerçevesinde eski plansız konutlarını yıktırıp depreme dayanıklı yeni konutlar yaptırmaya kendiliklerinden başlamaktadır" diye konuştu. 


Adana Medya 


Geri Dön