28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşümde KHK müjdesi!

Kentsel dönüşümde KHK müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin geçtiğimiz haftalarda yaptığı "Kentsel dönüşümde KHK çıkarılsın diye bastırıyorum" açıklaması üzerine sektör temsilcileri Bakanlık ile görüştü. Kentsel dönüşüm çıkarılacak KHK ile hızlanacak...



Kentsel dönüşüm için de Kanun Hükmünde Kararname devreye giriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin "Bir torba yasa bile 1 görüşüldü, deprem beklemez ki. O nedenle ben KHK çıkarılsın diye bastırıyorum" açıklaması üzerine süreç hızlandı.


Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binaların dönüşümüne engel olmak için yasal boşluklardan yararlanan ve cüreci kilitleyen art niyetli kişilere karşı çıkarılacak olan KHK, kentsel dönüşümde süreci hızlandıracak.


İNDER, GYODER ve KONUTDER, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştü. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakanlık ile görüşen İNDER, GYODER ve KONUTDER, müjdeli haberi verdi.Kentsel dönüşüm çalışmalarının önündeki engeller KHK ile daha hızlı aşılacak. 


Sektör müjdeyi aldı

İNDER, GYODER ve KONUTDER yaptıkları temlaslarla; tereke davası, gaiplik hali, arsa payı düzeltim davası, hisselerin küçük miktarlara bölünmesiyle muhatap sayısının artırılması, yurtdışında mukim veya adresi belli olmayan maliklere satış yaparak tebligatın imkansızlaştırılma hali ve benzeri koşulların oluşturulmasıyla kanun boşluklarından yararlanan ve kentsel dönüşüm sürecini sekteye uğratan art niyetli arsa sahiplerine karşı KHK ile çözüm bulunacağının müjdesini aldı. 


Sadece 550 bin konuta ulaşılabildi

Kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar sadece 550 bin konutun dönüştürüldüğünü ifade eden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Engellerin bertaraf edilmesi için KHK’ler ve torba kanuna konacak maddelerle çözüm üretilmesinin zaruri olduğunu Bakanlığa arz etmiştik. Aldığımız pozitif yönlü duyumlarla devlet erkanının da konuya gerekli önemi verdiğini gördük" açıklamasında bulundu. 


Geri Dön