25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek: 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek: 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Kentsel dönüşüm kredisi için milyonlarca vatandaş tarafından beklenen detaylı açıklama geldi. Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek! Yeni paketle 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!



Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkan Vekili Haldun Ersen, konu ile ilgili açıklamasında "Destek paketi süreci hızlandıracak, hem malikler hem de müteahhitler bazında dönüşüme olan inancı artıracak" dedi ve bu desteklerin Anadolu'daki iller için yeterli olduğuna ancak İstanbul, İzmir ve Ankara'da konut fiyatlarının yüksek olmasından dolayı biraz daha yükseltilmesi gerekeceğine dikkat çekti. 

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ise konuya ilişkin "Bu pakette, herhangi bir finansal belirsizlik durumunda veya malzeme maliyet artışı karşısında yüklenici firmaların finansal yapılarını güçlendirici önlemlere de yer verilmiş" değerlendirmesinde bulundu ve bu çalışmanın kentsel dönüşüm çalışmalarına odaklandığını gösterdiğini belirtti. 

Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek: 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik de paketin destekleyici rakamlardan oluştuğuna vurgu yaparak, "İnsanların bunu bir fırsat olarak değerlendirmesi gerekir. Özellikle 1999'dan önce yapılan yapılarda oturan vatandaşlar hızlıca bina kontrollerini gerçekleştirmeliler. Destekler kentsel dönüşümü hızlandıracak" açıklamasında bulundu. 

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün de konu ile ilgili konuştu ve "Ayrıntılı bir destek paketi açıklandı. Limitler dönüşüm ve güçlendirme için yerinde. Konutta en büyük maliyet arsa. Özellikle kamuya ait atıl arazilerde hızlıca sosyal konut yapılabilmesi için açık eksiltme usulü ihalelerle özel şirketler sürece dahil edilmeli" değerlendirmesinde bulunarak, uydu kentler ile yüksek adetli sosyal konutların hayata geçirilmesinin gerektiğini aktardı. 

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

Selçuk Geçer doları olanları uyardı! 4 gün sonra tepetaklak olacaksınız! 

Bankalarda maaş promosyonu yarışı başladı! Hangi banka kaç TL promosyon veriyor? Garanti, ING, Ziraat, Akbank...

 


Geri Dön