20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde müteahhitlik kavramı tanımlanmalı!

Kentsel dönüşümde müteahhitlik kavramı tanımlanmalı!

AKAMDER; IMKON ve Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu üyeliğinin tanıtımının yapıldığı toplantı Adana Müteahhitler Birliği binasında yapıldı. Mustafa Karslıoğlu: "Müteahhitlik kavramının tanımlanması şarttır" diye konuştu.



Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın sektörle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. AKAMDER artık konumunu yükselterek Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu ve akabinde (İMKON) İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu üyelikleriyle Ülke bazında çalışmalarına devam edecek. 


Türkiye gündeminde Müteahhitlik Okulu, Kentsel Dönüşüm yetki belgesi ve ISO 9001 kalite belgesiyle başarılarını perçinleştiren AKAMDER delege ve başkan nezdinde üyelerinin sektörün sorunlarına çözüm üretecek. 


Adana Müteahhitler Birliği binasında yapılan toplantıda Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın " Müteahhitlerin sorunları İMKON ve TOBB'un genel sorunudur. Bu konuda çok önemli adımlar atılmaktadır." dedi.


"Sorunlarımızı anlatmak yerine çözümleri takip ediyoruz. KİK teki uygulamalarda geçmişte tam 140 defa değişiklik yapılmış. Bu bile kendi başına keyfiyettir. Artık yeni dönemde böyle olunmayacak birlik beraberlik içerisinde çözüm odaklı çalışmalar gerçekleştiriyoruz" dedi. 


AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu toplantıda, "Şu an Türkiye de Kentsel dönüşüm olarak riskli 20 milyon yapıdan yaklaşık 7 milyonu yıkılacak bu kapsamda yıkıcı firma olarak müteahhitlik kurumuna büyük işler düşmektedir. Bu anlamda hala Müteahhitlerin temsil yetki ve tanım noktasında bir hareketin olmaması düşündürücüdür. Dolayısıyla Müteahhitlik kavramının tanımlanması şarttır" diye konuştu. 


Adana Müteahhitler Birliği Genel Başkanı Sedat Teoman Gürsesli," inşaat sektöründeki sorunları çözüme kavuşturmak ve mesleğin tanımı yapılarak disiplin altına almanın kaçınılmaz hale geldiğini belirtti. Bu konuda gerekli çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini" belirtti. 


Toplantının kapanış kısmında üye ve delegasyonun dilek temennilerinde ise AKAMDER in aralarına katılımından duydukları memnuniyet dile getirildi. 

Adana Müteahhitler Birliği Genel Başkanı Sedat Teoman Gürsesli ve Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın ise ortak açıklamalarında" AKAMDER'le birlikte ve yan yana olarak hizmet vermekten onur duyacaklarını" ifade ettiler. 


Adana Çukurova Press


Geri Dön