25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde öncelik deprem kuşakları olacak!

Kentsel dönüşümde öncelik deprem kuşakları olacak!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, yeni hazırlanan “Kentsel Dönüşüm Programı”nın tamamlanmak üzere olduğunu açıklayarak, “Yeni programa göre, kentsel dönüşümde önceliğimizi deprem kuşakları olarak tespit ettik” dedi.



Dergimizin nisan sayısı için kaleme aldığı yazısında TOKİ’nin yeni çalışmaları hakkında bilgiler veren M. Ergün Turan, ülkemizin sanayiden ticarete, eğitimden sağlığa, her alanda güçlenerek geliştiğini belirtti. Temeli atılıp tamamlanmamış onlarca projeyle, Türkiye’nin “yarım kalmış yatırımlar ülkesi” olduğu günlerden, bugün kamu ve özel sektörüyle; tasarlayan, üreten ve büyüyen bir Türkiye’ye gelindiğini kaydetti.


Bu yükseliş trendinin temelinde projelerin yer aldığını vurgulayan Turan, “Her kurum ve kuruluş, daha ileriye gitmek, daha iyisini yapmak ve milletimizin hizmetine sunmak için yeni üretimler yapıyor ve Türkiye projelerle büyüyor. Ülkemizin en büyük konut ve sosyal donatı üreten kuruluşu olarak, milletimizin beklentilerini hayata geçirebilmek için, yeni konutlar, yeni sosyal donatı tesisleri tasarlıyoruz, projelendiriyoruz ve hızla üretime geçiyoruz. Şu anda devam eden 619 projemizle (67 bin 760 konut ve 3 bin 552 sosyal donatı) nitelikli bir yaşam kültürüne zemin hazırlayan yüzlerce yaşam alanı inşa ediyoruz. Yenilenmiş üretim disiplinimizle, 2015 yıl sonu hedefimiz olan 50 bin nitelikli sosyal konutu üretmek ve hatta aşmak hedefiyle, Bursa’dan Sivas’a, Nevşehir’den Yozgat’a, hemen her ilimizde yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Milletimizin TOKİ’ye ilgisi ve beklentisi büyük. Sadece 19 daireyi satışa çıkardığımız bir bölgemizde, 5 binin üzerinde talep alıyoruz” dedi.


Temel hareket noktalarının dar, orta gelirli ve konut sahibi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmak olduğunu ifade eden Turan, bu doğrultuda İstanbul Kayaşehir’de kuralı satış kampanyası ile arzını yaptıkları 1500 konut için alınan başvuruların, İdare’ye olan ilgi ve güveni açıkça ve yeniden bir kez daha gözler önüne serdiğini dile getirdi.


Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor


TOKİ Başkanı Turan, yazısında şunları kaydetti: “Türkiye’nin dört bir yanında, yerel yönetimlerimizden sivil toplum kuruluşlarına, kamu birimlerinden ticaret örgütlerine, aynı yoğun talebi görüyoruz. Bilhassa kentsel dönüşüm çalışmalarında öncü ve aktif bir süreç içindeyiz. Kentsel dönüşüm İdare olarak en güçlü olduğumuz alanlardan biridir. İmar disiplinine özel hassasiyet gösteriyoruz. 57 şehrimizde 107 yerel yönetimle işbirliği içinde 394 kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz kapsamlı bir “Kentsel Dönüşüm Programı”nın hazırlıkları tamamlanmak üzere. Bu çalışmamızda deprem riski yüksek şehirlerimizin barındırdığı tehlikeyi esas alarak, kentsel dönüşümde önceliğimizi deprem kuşakları olarak tespit ettik. Kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütürken savunduğumuz ve uyguladığımız temel prensip “yerinde kentsel dönüşüm”. Vatandaşlarımızı bulundukları yerden farklı alanlara taşıyıp, yerlerine başkalarını getirmiyoruz. Bu nedenle milletimizin rızasını alarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerde, vatandaşlarımızla işbirliği oranı, yüzde 80 gibi hayli yüksek bir düzey… Bütün faaliyetlerimiz, milletimizin talep ve beklentileri ile şekilleniyor. Bu doğrultuda önümüzdeki süreçte çalışmalarımız, aktif bir kentsel dönüşüm programıyla daha da hız kazanacak. Şehirlerimizi güzelleştirme yönündeki samimi ve yoğun gayretimiz, daha iyisini yapmaya dönük çabamız, bundan sonra da milletimizin teveccühü ile sürecektir.”


 TOKİ Haber


Geri Dön