19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde öncelik riskli binaların olmalı!

Kentsel dönüşümde öncelik riskli binaların olmalı!

Bolu Valisi Aydın Baruş belediyelerin kentsel dönüşüm projesine destek çağrısında bulunarak Risk taşıyan binaların biran önce yenilenerek 16 yıl önceki yaşanan acının tekrar yaşanmamasını diledi.



Bolu Valisi Aydın Baruş, vatandaşlara, belediyelerin kentsel dönüşüm projelerine destek vermeleri çağrısında bulunarak "Risk taşıyan binalarını bir an önce yenilesinler ki 16 yıl önce kaybettiğimiz kardeşlerimizin acısını tekrar yaşamayalım" dedi.


Baruş, 12 Kasım depreminde Bolu'da 48 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Çok şükür ki diğer illere nazaran ilimizdeki can kaybı fazla değildi. Maddi hasar anlamında çok ciddi hasarlar oluştu binalarımızda, özellikle çok katlı binalarda. Devletimizin de yardımları ve sivil toplum kuruluşlarının el birliğiyle vatandaşlarımızın acıları hafifletildi. Süratli bir şekilde mağduriyetler giderildi" şeklinde konuştu.


Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğuna dikkati çeken Baruş, "Yaşanan acıları kısa bir süre içerisinde telafi edebiliriz. Eksikleri yerine getirebiliriz ama can kayıplarının acısı hala yüreğimizde, bunlar devam ediyor" ifadesini kullandı.


"Herkes üzerine düşeni yapmalı"


Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da yayımladığı mesajda, ülkenin deprem kuşağında bulunduğu gerçeğiyle hareket edilerek gerekli önlemlerin alınmasının önemine işaret etti.


Herkesin üzerine düşeni ertelemeden yapması gerektiğini belirten Yılmaz, "Vatandaşlarımız, kendilerini, evlatlarını, sevdiklerini düşünüyorsa deprem öncesi yapılan binaları mutlaka testten geçirmeli. Yaşayacağımız olası deprem felaketlerinden sağ çıkmamız şu an verilecek kararlara bağlı" değerlendirmesinde bulundu.


Bizim Anadolu


Geri Dön