23 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih hakkı geliyor!

Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih hakkı geliyor!

Mega kent İstanbul’un dönüşümü için kolları sıvayan özel ekip çalışmaları tamamladı. İlk belirlemelere göre 50 bin konutluk gönüllü dönüşümün startı verilecek.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulan ve mega kent İstanbul'un dönüşümü için kolları sıvayan özel ekip, çalışmalarının ilk etabını tamamladı. Sabah gazetesinden Seda Tabak'ın haberine göre, dün Kartal'da yıkılan binaların inşaatını ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İstanbul'da ilk etapta 50 bin konutluk gönüllü dönüşümü başlatacaklarını söyledi. Bakan Kurum, "19 Mayıs'ta süresi dolan genelge kapsamında belediyelerimize riskli alanların bildirilmesi talimatını vermiştik ve süremiz doldu. Yakın zamanda da İstanbul'a ilişkin eylem planımızı hazırlayacağız. Eylem planı içerisinde 50 bin konutluk gönüllü dönüşümü içerecek bir acil eylem planını da biz bakanlık olarak,  TOKİ  eliyle yapıyor olacağız. 50 bin konuta aynı anda başlamak suretiyle yaraya merhem uygulayacağız" şeklinde konuştu.

TEK TARAFLI FESİH GELİYOR


Bakan Kurum kentsel dönüşüm projelerinde, vatandaşa veya yükleniciye tek taraflı fesih hakkını getiren bir düzenleme yapacaklarını belirtti. Kurum, "Bu düzenleme çerçevesinde eğer vatandaşımız bir müteahhitle anlaşmış fakat müteahhit taahhüdünü yerine getiremediyse buradaki süreden kaynaklı ihtarları çekmek ve olaya bakanlığın tespitini yapmak suretiyle de tek taraflı fesih hakkını getireceğiz" şeklinde konuştu.

 

50 bin konutluk gönüllü dönüşümde acil plan!

Murat Kurum: Fikirtepe'de metruk bina kalmayacak!

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri yükseldi!


Geri Dön