29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri yükseldi!

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri yükseldi!

Konut kredisi faiz oranlarının artması ile kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranları da yükseldi. Kentsel dönüşüme devlet desteği ne kadar? En düşük kentsel dönüşüm konut kredisi hangi bankada?



Kentsel dönüşüm kapsamında devlet kira desteği ya da konut kredisi faiz desteği sunuyor. Kentsel dönüşüm konut kredisi faiz desteği almak isteyen vatandaşlara yüzde 0.41’e kadar destek sağlanıyor.

Kentsel dönüşüm konut kredisi için devlet desteği ile beraber en düşük faiz oranı VakıfBank kullandırıyor. Banka kentsel dönüşüm kapsamında konut almak isteyenlere yüzde 1.38’den başlayan faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi Faiz Oranları

VakıfBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü dahilinde 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.79 konut kredisi faiz oranı uyguluyor. Bu orana ek olarak devlet tarafından A sınıfı verimliliğe sahip konutlara yüzde 0.41, B sınıfı verimliliğe sahip konutlara yüzde 0.37 standart konutlara da yüzde 0.33 oranında destek sağlanıyor.

Devlet desteği dahil kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranları A sınıfı verimli konutlar için yüzde 1.38, B sınıfı verimliliğe sahip konutlar için yüzde 1.42, standart konutlar için ise yüzde 1.46 oluyor

Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi Hesaplama

VakıfBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü kapsamında devlet desteği ile beraber A sınıfı verimliliğe sahip konut için 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 5 yıl vadede taksitleri yaklaşık 2.450 TL, 10 yıl vadede taksitleri 1.700 TL’ ye denk geliyor.

Kentsel dönüşüm konut kredisi fırsatları!


Geri Dön