26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı!

Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı!

TAPU ve imar kanunlarında değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, "Bu kanunla Türkiye'de kentsel dönüşümde yeni bir sürece girildi" dedi.



TAPU ve imar kanunlarında değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulu'nda muhalefet partilerinin de desteğiyle kabul edilerek yasalaştı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi AK Parti  İzmir  Milletvekili Necip Nasır, "Bu kanunla Türkiye'de kentsel dönüşümde yeni bir sürece girildi" dedi.

Nasır, kentleşme ve planlama alanında daha iyiye ulaşabilmek için yaşanan sıkıntıların giderilmesi, mevcut yapıların afetlere karşı daha dayanıklı hale getirilmesi ve dönüşüm uygulamalarının daha verimli yapılabilmesi adına AK Parti olarak konuyu Meclis gündemine taşıdıklarını ifade etti.

Nasır, "Yasayla birlikte uygulamalar ve düzenlemeler çerçevesinde kentleşme ve planlama alanında daha iyiye ulaşabilmek için sıkıntılar hızla ortadan kaldırılacak" diye konuştu. 

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi kabul edildi!
 


Geri Dön