26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüme dava engeli!

Kentsel dönüşüme dava engeli!

Prof. Dr. Yasin Sezer ve Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, kentsel yenilemenin önündeki engelleri belirlemek amacıyla 2 bin dava dosyası inceleyerek, dönüşümün hızını kesen faktörleri inceledi.



Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Sezer ve Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, kentsel yenilemenin önündeki engelleri belirlemek amacıyla 2 bin dava dosyası inceleyerek, dönüşümün hızını kesen faktörleri inceledi. 


Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, "çarpık ve çürük yapılaşma kıskacındaki" büyükşehirlerin kurtuluş reçetesi olarak görülen kentsel dönüşümde istenen hızın yakalanamaması üzerine hukukçular harekete geçti. Prof. Dr. Sezer ve Bilgin, Türkiye'nin farklı illerinde görülen yaklaşık 2 bin imar davası dosyasını inceledi. Kentsel dönüşümü nelerin engellediği tespit edildi. Daha önce kaleme aldıkları İmar Kanunu Uygulama Rehberi kitabını, kentsel yenilemeye göre güııcelleyen ikili, engellerin aşılması için yapılması gerekenleri kitapta sıraladı. Tarafların yeterli bilgi sahibi olmaması nedeniyle çeşitli endişelerin ve ihtilafların yaşandığını kaydeden Prof. Dr. Sezer, "insanların kafası karışık, hak kaybına uğramaktan korkuyorlar ve bu nedenle dönüşüme ya hiç sıcak bakmıyorlar ya da süreç içinde mahkemeye başvuruyorlar." dedi.


Son Dakika Gazetesi


Geri Dön