28 / 03 / 2024

Kepez 2016'da sağlık şehri olacak!

Kepez 2016'da sağlık şehri olacak!

Kepez Belediye Meclisi’nde sağlık yatırımlarının sürdüğünün altını çizen Başkan Tütüncü, 2016 yılında Kepez’e dev yatırımlar geleceğini müjdeledi.



 Kepez Belediyesi Meclisi Kasım ayı devam toplantısında, ilçe genelinde 2016 yılında yapılacak yatırımlar meclis üyelerine tanıtıldı.


İlgili komisyonlarda görüşülmesi kararı alınan 4 maddenin yer aldığı toplantıda, AK Partili Meclis Üyesi Rüştü Peker Sütçüler Mahallesi’nde yapımı devam eden devlet hastanesini gündeme getirdi. Hem bu konuya açıklık getirme, hem de tüm meclis üyelerini yatırımlar konusunda bilgilendiren Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, 2016 yılında tamamlanacak ve temeli atılacak sağlık yatırımlarıyla Kepez’in bir sağlık şehri olacağını anlattı.

 

Yeni vizyon sağlık şehri oldu 

Başkanlığa seçildiği 7 yıl önce Kepez’in bir gençlik, eğitim ve kültür şehri olması için vizyon belirlediklerini hatırlatan Başkan Tütüncü, görevi sırasında da ilçesinin bir sağlık şehri olmasını da hedef belirlediklerini söyledi. Kepez’in nüfusunun 500 bine yaklaştığının altını çizen Tütüncü, sağlık tesisi yatırımlarının, bölge insanlarının başka ilçelere sağlık ihtiyaçlarını karşılamak adına gitmemeleri adına çok anlamlı olduğunu söyledi.

 

Hastane inşaatı tamamlandı

 Sütçüler Mahallesi’ndeki devlet hastanesinin 29 Ekim’de tamamlanacağına dair yüklenici firmanın sözü olduğunu belirten Tütüncü, ancak başta hava muhalefeti gibi nedenlerle bu hedefin gerçekleşemediğini söyledi. Yüklenici firmanın resmiyette yılbaşına kadar zamanları olduğunu belirten Tütüncü, “Zannediyorum 15- 20 gün sonra resmi ön kabul aşamasına gelinecek. Bina tamamlandı.” dedi.

 

Türkiye’nin ilk akıllı hastanesi 

Bu binanın Türkiye’nin ilk akıllı hastanesi olacağının altını çizen Tütüncü, “Bu hastanede 350 yatak, 70’den fazla da acil servis yatağı olacak. Binayla ilgili ünitelerin de akıllı binayla uyumlu olacak.” dedi.

 

Antalya’nın ilk onkoloji hastanesi 

Bu hastaneye ilaveten aynı arsa üzerine Antalya’nın ilk onkoloji hastanesinin de yapılacağını müjdeleyen Tütüncü, “Buraya ilaveten Antalya’nın ilk onkoloji hastanesi de yapılacak. Poliklinik olarak tasarlanmış yere yapılıyor. Sağlık Bakanlığı ile bu konuda 2 ay kadar önce prensipte anlaştık ve gerekli protokolleri imzaladık. Kepez’in geleceği açısından bilginiz olması lazım.” diye yeni bir müjde verdi.

 

İkinci diş hastanesi geliyor 

Bir taraftan da Ahatlı Mahallesi’nde sessiz sedasız 50 üniteli Antalya Diş Hastanesi inşaatının yükseldiğini belirten Tütüncü, “Vakıflar, hazine ve belediyemizin gayretleriyle yapılıyor. Artık Antalya’nın diş hastanesi Kepez’de olacak. Sağlık Bakanlığı, ikinci diş hastanesini de Güneş Mahallesinde yapmayı planlıyor.” dedi.

 

1500 yataklı bölge hastanesi 

Göçerler Mahallesi’nde yeri hazırlanan 1000 yataklı bölge hastanesinin kapasitesinin 1500’e çıkartıldığını da hatırlatan Tütüncü, “Devlet planlama teşkilatında planlaması yapılıyor. İmar planlamasını tamamladık. Bu sağlık müjdeleri hayırlı olsun. Bunlar kamu yatırımlarıydı. Özel yatırımlar için de ilçemiz tercih edilen yer olmaya başlıyor. Özel sağlık yatırımları da da gelecek. Meclisimizi bilgilendirmiş olduk. Bu başarı hepimizindir. İktidarıyla muhalefetiyle hepimize mal ediyoruz bu başarıyı. Hep birlikte inşallah çok daha güzel hizmetleri yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön