26 / 04 / 2024

Kepezaltı ve Santral'de kira yardımı ödemeleri mecliste!

Kepezaltı ve Santral'de kira yardımı ödemeleri mecliste!

Antalya'nın Kepezaltı ve Santral Mahalleleri kentsel dönüşüm projelerindeki kira yardımı ödemeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya'nın Kepezaltı ve Santral Mahalleleri kentsel dönüşüm projelerindeki kira yardımı ödemelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Arı, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını  istedi. 

CHP'li Arı, ''Bakanlığınızca, 24.04.2020 tarih ve 31108 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 2'nci maddesi kapsamında riskli ve rezerv yapı alanlarında kira yardımı süresi 36 aydan 48 aya çıkarılmıştır. Söz konusu yönetmelik değişikliği ile gerçekleştirilen süre uzatımı kapsamına Antalya'nın Kepezaltı ve Santral mahalleleri kentsel dönüşüm projesi de girmekte olup kira yardımında süre uzatımı yapılmış olmasına rağmen Bakanlığınızca kira yardımı ödemelerinin yapılmadığı, ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesince konuyla ilgili Bakanlığınıza yazılan yazıya da cevap verilmediği bilgisi alınmıştır. Bu durum hem zamanında teslim edilmeyen hem de halen inşaatı devam eden konutlar nedeniyle kira yardımı ödemelerini alamayan vatandaşı fazlasıyla mağdur etmektedir'' diye konuştu. 

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı'nın soruları:
1- Kira yardımı süresinde yapmış olduğunuz uzatmaya rağmen Antalya Kepezaltı ve Santral mahalleleri kentsel dönüşüm projesi kira yardımı ödemeleri neden yapılmamaktadır? 

2- Kira yardımı ödemeleri için Antalya Büyükşehir Belediyesince Bakanlığınıza yazılan yazıya cevap verilecek midir? Verilecekse ne zaman verilecektir? 

3- Bahse konu kentsel dönüşüm projesi neden zamanında bitirilememiştir? Projenin bir an önce bitirilmesine yönelik alınacak denetim ve önlemlere ilişkin bir çalışmanız var mıdır? 


Geri Dön