18 / 04 / 2024

Kepezaltı ve Santral'de kira yardımı verilecek mi?

Kepezaltı ve Santral'de kira yardımı verilecek mi?

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce Kepezaltı ve Santral mahallelerinde 3 bin 245 vatandaşa ev ve tapularmı kavuşturacak kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar sürerken, evlerini boşaltan vatandaşlar hala kira yardımını alamadılar.



Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce Kepezaltı ve Santral mahallelerinde 3 bin 245 vatandaşa ev ve tapularmı kavuşturacak kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar sürerken, evlerini boşaltan vatandaşlar hala kira yardımını alamadılar. Sıkıntı yaşadıkları belirten vatandaşlar seslerini duyurmak için toplu halde belediyeye gideceklerini söylüyorlar.Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kepezaltı-Santral mahallelerinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Kurban Bayramı öncesinde atılan son imzalar ve asıl sözleşmelerin tamamlanması ile birlikte hak sahipleri uzun yıllar oturdukları evlerinin neredeyse tamamını boşalttı. Boşaltan işlemi ile birlikte evlerin yıkanı da başladı. 


KİRALAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK 

Boşaltma işlemlerinin ardından riskli bölge tabelası konulan evlerin yıkım çalışmaları ise hızla devam ediyor. Vatandaşların ise endişesi hala devam ediyor. Proje çalışmaları devam ederken ortaya atılan iddialara bir yenisi daha eklendi. Mahalle sakinleri arasında kiraların yatırılmayacağına dair dedikodular çıkmaya başladı. Evlerini boşaltalı neredeyse 4 ay olan mahalle sakinleri kira yardımlarının yapılmayacağı konusunda oldukça endişeli. 


İKİ KİRA BÎRDEN ÖDENECEKTİ! 

Geçtiğimiz aylarda Kepezaltı-Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in kiraların ekim ayı başında 2 kira önden olacak şekilde ödeneceği açıklamalarına karşılık henüz bir ödemenin yapılmaması vatandaşları zor durumda bıraktı. Sık sık mahalle muhtarlıklarına ve kentsel dönüşüm ofisine giderek son durum hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlara kısa süre içinde yatacağı bilgisi verildi. 


GÖZLER BELEDİYEYE ÇEVRİLDİ 

Ödemelerin yapılması için bir araya gelen bir grup mahalle sakininin ise Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne giderek ödemelerin yapılması konusunda görüşme talep edecekleri de gelen bilgiler arasında. 

Yine bir grup mahalle sakini ise mahalle muhtarları ile yaptıkları görüşmelerde mağduriyetlerini dile getirdi. Protokol sürecinde imzaların hızlanması amacıyla verilen vaatlerin bir an önce yerine getirilmesini isteyen hak sahipleri, evraklarını tamamlayanların kira ödemelerinin ekim aymda yapılacağı bilgisinin de yalan olduğunu ifade etti. Yıkım aşamasında olan projede ise gözler belediyeye çevrildi.


Antalya Gerçek


Geri Dön