28 / 03 / 2024

Kerem Göğüş’ün evine silahlı baskın!

Kerem Göğüş’ün evine silahlı baskın!

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren iş adamı eşi Kerem Göğüş'ün evini silahla basarak şantaj ve tehditle daire isteyen iki şüpheli hakkında 25 yıl hapis istemiyle dava açıldı.



İnşaat sektöründe faaliyet gösteren iş adamı eşi Kerem Göğüş'ün  evini silahla basarak şantaj ve tehditle daire isteyen iki şüpheli tutuklandı.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Murat K. ve Suat K. 2014 yılında Göğüş Holding’in İstanbul’daki dev projelerinden silah zoruyla 10 daire istedi. Göğüş, tehditleri dikkate almayınca bu kez oturduğu rezidans silahlı kişiler tarafından basıldı. Silahlı saldırganlar rezidansın güvenliğine Göğüş’ün dairesini sordu. Durumdan şüphelenen görevliler Göğüş’ün dairesini söylemedi. Güvenlik görevlilerini tehdit eden şüpheliler daha sonra rezidanstan ayrıldı. 

Hakim ‘yağma’ dedi

Olayın ardından emniyete başvuran Göğüş, kendisinden silah zoru ile 10 daire talep eden Suat K. ve Murat K.’yı şikayet etti. Gözaltına alınan iki şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda iki şüpheli hakkında “hakaret ve tehdit” suçlarından Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Göğüş ifadesinde, olayı rezidans güvenliğinin kendisini aramasıyla öğrendiğini söyledi. Göğüş, “Saldırganlar güvenlik görevlilerine önce silah çekmiş daha sonra darp etmiş. Güvenlik görevlileri dairemi söylemiş olsaydı sonuçları daha farklı olabilirdi. Şans eseri o saatlerde ailemle birlikte başka bir yerdeydim. Hayatımız tehlike altına girebilirdi” diye konuştu. 
 
Yargılama süreci devam eden iki şüphelinin Kerem Göğüş ve ailesine yönelik tehdit ve hakaretlerinin Türk Ceza Kanunu’nun 148’inci maddesi gereği tarafından yağma suçunu oluşturduğuna kanaat getiren mahkeme dosyaya görevsizlik vererek Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Şüpheliler hakkında 25 yıl hapis isteniyor. 
 


Geri Dön