16 / 04 / 2024

Kerkük'ün ilk köy kütüphanesi açıldı!

Kerkük'ün ilk köy kütüphanesi açıldı!

Irak'ın Kerkük kentinin ilk köy kütüphanesi Büyük Hasar köyünde hizmete açıldı. kütüphaneden aynı anda 150 genç, öğrenci ya da yetişkin yararlanabiliyor. 



Irak Kerkük'te ilk köy kütüphanesi Büyük Hasar köyünde açıldı. Kütüphane, Büyük Hasar köylüleri ve sosyal medyada buluşan yardım gönüllülerinin katkılarıyla biraraya getirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kerkük'ün 20 kilometre kuzeyinde yer alan Büyük Hasar köyünün ortasında inşa edilen kütüphaneden aynı anda 150 genç, öğrenci ya da yetişkin faydalanabiliyor.

Ayrıca kütüphane binasının bahçesinde kurulan onlarca masada da isteyenlere açık havada kitap okuma olanağı sağlanıyor.

Özellikle havaların serinlediği akşam saatlerinde kütüphaneye akın eden gençler kitap okumanın yanında yeni arkadaşlıklar edinme ve akranlarıyla faydalı zaman geçirme imkanı bulunuyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Büyük Hasar köyü kütüphanesi sorumlusu Geşti Hasari, "Kütüphane, büyük ölçüde köy halkının kitap ve maddi bağışlarıyla oluşturuldu." diye konuştu.

Yaz tatilinde de gençlerin kitap okuma alışkanlıklarından uzaklaşmamalarını planladıklarını ifade eden Hasari, kütüphanede tüm kesimlere hitap eden 4 dilde (Türkçe, Arapça, Kürtçe ve İngilizce) 3 bin kitap bulunduğunu söyledi.

Hasari, ayrıca gençleri teknolojiye olan bağımlılıktan uzaklaştırmak için kitap okumaya teşvik etmek için ve bu kapsamda kitap okuma yarışmaları düzenleyeceklerini kaydetti.

"Özellikle kız çocukları buraya gelip kitap okuma alışkanlıklarını sürdürerek yeni ufuklar edinsinler istiyoruz." diye konuşan Hasari, yaz tatilinde satranç ve bilgi yarışmaları da düzenlemeyi planladıklarını anlattı.

Hasari, kütüphanenin geliştirilmesi için özellikle yerel hükümetin katkılarını ve Kerkük Milli Kütüphanesinden kitap desteği beklediklerinin altını çizdi.


Geri Dön