23 / 04 / 2024

Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Kernek bölgesinin sembol yapıları arasında yer alan 66 yıllık Kernek Camii'nde yıkım çalışmaları yeniden başladı.



Kernek bölgesinin sembol yapıları arasında yer alan 66 yıllık Kernek Camii’nin, yenisinin yapılmakta olduğu gerekçesiyle mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararıyla Aralık ayında durdurulan yıkım işlemi, bu kararın kaldırılmasıyla yeniden başladı.

Kernek Meydanı’nda yıktırılan eski halk kütüphanesi yerine yenisinin temeli atıldıktan sonra geçtiğimiz Aralık ayında yıkımına başlanan 66 yıllık Kernek Camii’nın yıkım işlemi mahkeme kararıyla durdurulmuştu.

Malatya Haber'e göre bölgedeki bir esnafın, yıkımın durdurulması istemiyle Malatya İdare Mahkemesi’ne açtığı davada, mahkeme davacının talebini yerinde bularak, caminin yıkım kararı ve yıkım işlemine ilişkin olarak yürütmenin durdurulması kararı çıkmıştı.

Kernek Camii’nin yıprandığı, cemaate yetmediği, miadını doldurduğu ileri sürülerek caminin yıkılması ve yakınındaki bir alanda daha büyük bir cami inşa edilmesi yolunda bazı çevreler tarafından harekete geçilmiş, yeni cami, bir süre önce yıkılan eski Halk Kütüphanesi’nin yıkılan binasının yerinde inşa edilmeye başlanmıştı.

Bu arada, yıkılmakta olan 66 yıllık camiinin bazı çevreler tarafından iddia edildiği gibi, camiyi yeniden inşa ettirme işini üstlenen aile tarafından yaptırılmadığı, söz konusu ailenin yıktırılmakta olan caminin sadece şadırvanını yaptırmış olduğu belirtiliyor. 


Geri Dön