24 / 04 / 2024

Kerope Çilingir'in taşınmazlarına ihtiyati tedbir konuldu! 

Kerope Çilingir'in taşınmazlarına ihtiyati tedbir konuldu! 

Ünlü genelev işletmecisi Matild Manukyan'ın dev mirasından pay isteyen 36 kişinin açtığı davanın ardından Kerope Çilingir'e bir dava da öz kızı Dora Çilingir'den geldi.



Matild Manukyan'ın dev mirasından pay isteyen 36 kişinin açtığı davanın ardından Kerope Çilingir'e bir dava da öz kızı Dora Çilingir'den geldi. Dora Çilingir 79 yaşındaki babasının vesayet altına alınmasını istedi.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, Dora Çilingir, ağır tehditlerden korkarak uzun süredir ortalıktan kaybolan ve en sonunda bir otel odasında yarı ölü halde bulunan babasının hastanede ağır tedavi görürken bilinmeyen bir yere götürüldüğünü iddia etti. Kerope Çilingir'in diğer kızı İlda Çilingir yıllardır ABD'de yaşıyordu. Oğlu Mayk ise bir süre önce vefat etmişti.Bu durumda Kerope Çilingir'in mirasçıları, iki kızı ve ölen oğlundan olan torunuydu. Dilekçede, "Kerope Çilingir'in fiili ehliyetinin kaldırılarak Dora Çilingir'in vasi olarak atanmasını, babasının mal varlığına vesayet şerhi konulmasını ve tüm mal varlığı üzerindeki alım satımların durdurulmasını istiyoruz" denildi. Dora Çilingir'in talebi üzerine Kerope Çilingir'in üzerine kayıtlı tüm taşınmazlarına ihtiyati tedbir konuldu.


Geri Dön