27 / 04 / 2024

Sümer Holding'in taşınmazlarıyla ilgili soru önergesi verildi!

Sümer Holding'in taşınmazlarıyla ilgili soru önergesi verildi!

Sümer Holding'in taşınmazları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sümer Holding'in taşınmazlarına ilişkin soru önergesi verdi. Gürer, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gürer, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Gürer, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Sümer Holding AŞ'nin, gerek kendi mülkiyetinde olan, gerek birleştirilmek suretiyle tüzel kişiliği sona erdirilen kuruluşlardan devralınanlar ile daha sonraki yıllarda ÖYK ve ÖİB kararları ile bedelsiz olarak devredilenler olmak üzere 2018 yıl sonu itibariyle toplam 1.382 parça halinde 10.135.904 m2 taşınmazı bulunmaktadır. Bir kısmının devredildikleri tarihte kullanılır durumda olmasına rağmen, aradan geçen süre içinde işgal ve talan edildiği, bir kısmının da kullanılmaması nedeniyle harap duruma geldiği Sayıştay tespitidir.''

Sümer Holding in taşınmazlarıyla ilgili soru önergesi verildi!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1- Sümer Holding A.Ş. taşınmazlarının değerlendirilmeyerek harap olması ve talanına göz yumulmasının nedenleri' nelerdir? 

2- 2018 yıl sonu itibariyle belirlenen toplam 1.382 parça halinde 10.135.904 metrekare taşınmazların son durumu nedir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön