19 / 04 / 2024

Keşan'daki 134 metruk yapı yıkıldı!

Keşan'daki 134 metruk yapı yıkıldı!

Edirne Keşan’daki metruk yapıların yıkım çalışmaları başladı. Bu kapsamda 134 metruk ev yıkıldı. Keşan Kaymakamı Nuri Örder konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaymakam Örder; ”134 adedi yıkıldı 34 evi aldığımız önlemlerle metruk yapı olmaktan çıkardık” dedi.



Edirne Keşan’da metruk bina tespit çalışmaları başladı. Tespit edilen 199 metruk yapıdan 134’ü  yıkıldı, 34’ü metruk statüsünden çıkarıldı ve 14 metruk evinde kısa süre içinde yıkılması planlanıyor.

Keşan Belediyesi’nde yer alan habere göre; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, yapı ve kullanım amaçları açısından sorun teşkil eden, suça zemin hazırlayan yerler haline dönüşen ve vatandaşların tedirgin olmalarına sebep olan metruk evlerle ilgili yürütülen yıkım çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç ve Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz'ın da katıldığı 10 Şubat 2020 Pazartesi günü yıkımı süren bir metruk evde açıklamada bulunan heyet, metruk ev yıkım çalışmalarının artarak süreceğinin bilgisini verdi.

Alanda yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aktaran Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu; "Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve Keşan ilçe Emniyet Müdürlüğü olarak metruk evlerle ilgili çok hassas çalışıyoruz. Metruk evler boş olduğu için suç üretilen yerler haline geliyor. Keşan Kaymakamlığı ve Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğümüzle beraber 199 adet metruk yapı tespit ettik. Bunlardan 134 adedi yıkıldı 34 evi aldığımız önlemlerle metruk yapı olmaktan çıkardık. 17 metruk evimiz Kültür Varlıkları Tabiat Kurulu'nun koruma alanında kalıyor, bunlarla ilgili yazışmalarımız devam ediyor. Yıkılacak 14 adet metruk evimiz kaldı. Tespiti yapılan evlerin tamamının 15-20 gün içinde yıkımını tamamlayacağız. Ekiplerin göremediği ancak metruk ev özelliği taşıyan yerleri vatandaşlarımızdan Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Metruk binaların haftalık ve aylık durumlarının tespitinin ve takibinin sürekli yapıldığını anlatan Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin; "Metruk evler konusunda Keşan'da çok ciddi yol kat edildi. Bu tip alanlar ne yazık ki suçla iştigal eden kişilerin uğrak noktaları haline geliyor. Bu nedenle bu tür binaların yıkımı bizler için çok önemli. Vatandaşlarımızdan bu tür olumsuz durumların yaşandığı alanları bizlere çekinmeden bildirmelerini istiyoruz." açıklamalarında bulundu.

Keşan daki 134 metruk yapı yıkıldı!

Keşan Kaymakamı Nuri Özder de Keşan Kaymakamlığı tarafından oluşturulan metruk evler komisyonunun her ay toplandığını ve durum değerlendirmesi yapıldığını belirterek; "Tüm ilgili birimlerden oluşan komisyonumuz gerekli taramaları yaptı ancak içi boşaltılıp yeni metruk durumuna dönüşen yapılan olabilir, vatandaşlarımızdan isteğimiz bu tip yerleri ivedilikle bize bildirmeleri. Metruk evler suça zemin hazırlayan yerlere dönüşebiliyor. Bizim de tek amacımız bu tip yerlerin suç unsuru oluşturan yerlere dönüşmemesi. Yoksa kimsenin eviyle, binasıyla uğraşmıyoruz. Metruk evler bulunduğu alanda vatandaşlarımızı tehdit eder bir yapıya dönüşebiliyor. Suç işleyen kişilerin barınağı haline gelebiliyor bu alanlar. Komisyonumuza ve sahada çalışan herkese teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız sürecek." dedi.

Keşan daki 134 metruk yapı yıkıldı!


Geri Dön