25 / 04 / 2024

KESOB, TOKİ ile 950 konutluk anlaşma imzalandı!

KESOB, TOKİ ile 950 konutluk anlaşma imzalandı!

KESOB Başkanı Ahmet Övüç, "Dün Ankara'daydık. TOKİ ile protokolümüzü imzaladık. Evi olmayan ve maddi durumu iyi olmayan arkadaşlara ve müracaat eden arkadaşlara ev vereceğiz" diyerek, 950 konutluk anlaşma imzalandığını duyurdu.



Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, "Dün Ankara'daydık.  TOKİ  ile protokolümüzü imzaladık. Evi olmayan ve maddi durumu iyi olmayan arkadaşlara ve müracaat eden arkadaşlara ev vereceğiz" diyerek, 950 konutluk anlaşma imzalandığını duyurdu. 


Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonunda düzenlenen programda konuşan KESOB Başkanı Ahmet Övüç, "950 konutluk bir yeri ararken Kayseri'de yer bulma konusunda sıkıntımız oldu. Bulunan arsalar küçük olabiliyor. Projeyi elimizden geldiği kadar ucuza mal etmek için çaba gösterdik. 


Dün Ankara'daydık. TOKİ ile protokolümüzü imzaladık" diye konuştu. Vali Orhan Düzgüne de projeyle ilgili bilgiler verdiğini dile getiren Övüç,"Sayın Valimize de bu konuyla ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verdik. Valimiz de sağ olsun teşekkür etti. Evi olmayan ve durumu olmayan ve müracaat eden arkadaşlara ev vereceğiz. TOKİ'yle de görüşmelerimiz neticesinde Allah nasip ederse, erken toparlanabilirsek en kısa zamanda burası ihaleye çıkacaktır. İhale neticesinde de gelen müteahhit firma yapacaktır. Yapıldıktan sonra da inşallah bizlere konutları teslim edecektir" ifadelerini kullandı. 


Konutları odaların üye sayısına göre hesapladıklarını ifade eden Övüç şunları söyledi:" Daha öncede konuştuğumuz gibi 100 tane de ben kontenjan olarak aldım. Şuanda TOKİ ile yaptığımız sözleşme 950 konutluk. Arsa konularında bazı sıkıntılar olabiliyor. Bizim ikinci bir yerimiz vardı fakat burada Tümülüs adı verilen bir tane mezar çıktı. Bir mezardan dolayı ve bazı olaylardan dolayı tekrar geriye döndük. 

Şuanda oradaki tümülüsü dışarıya çıkararak kalan arsamızın TOKİ'ye devri için çalışmalara başladık. Tümülüsü çıkardıktan sonra kalan 315 bin metre kare arsanın tapusunu da TOKİ'ye vereceğiz. Tapuladıktan sonra da talep olduğu sürece orayı da plan ve programlaması yapıldıktan sonra 3 aylık bir kısa süre içerisinde teslim edeceğiz." 



Deniz Postası Gazetesi


Geri Dön