23 / 04 / 2024

KEY ödemeleri tam isim listesi 2014!

KEY ödemeleri tam isim listesi 2014!

KEY, çalışanların ücretlerinden belli oranda bir paranın kesilmesiyle işleyen vergi sistemidir. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerine ilişkin listesi bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...




Konut Edindirme Yardımı (KEY), çalışanların ücretlerinden belli oranda bir paranın kesilmesiyle işleyen vergi sistemidir. KEY'in amacı toplanan paraların konut edindirme fonuna devredilip çalışanların emekliliklerinde kolayca ev sahibi olmasını sağlamaktır. 


KEY, 1987 yılında yürürlüğe girmiş, 1995 yılında yürürlükten kaldırılmış ve şimdi tekrar düzenlenmiştir. 1995'te fonda biriken paralar tasarruf teşvik fonuna devredilmişti. şimdi ise burada biriken paraların hak sahiplerine geri ödenmesine karar verildi. Bu çerçevede de Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerine ilişkin listesi bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Buna göre KEY ödemelerini almaya hak kazanan kişiler KEY listesi sorgulama işlemlerini Ziraat Bankası'ndan, Resmi Gazete'den ya da www.keyodemeleri.com web adresinden yapabilecekler.



Yeni KEY ödemeleri tam isim listesi 2014!

KEY ödemelerinde kimler hak sahibi?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön