25 / 04 / 2024

KEY'de yeni umut yok dosyalar kolide bekliyor

KEY'de yeni umut yok dosyalar kolide bekliyor

KEY parası bekleyen 5 milyon hak sahibine kötü haber geldi. Zeki Sayın: Biz ödeme tarihi vermedik. 6 bin kurumdan gelen kolilerle evrak halen açılıyor



5 milyon kişiyi ilgilendiren KEY paraları bilinmezliğini sürdürüyor. Bayrama kadar ödemelerin gerçekleşmesi beklenirken Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, "Biz hiçbir zaman ödeme tarihi vermedik" dedi. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yapılan birinci KEY ödemelerinden sonra, itiraz eden 5 milyon kişi KEY paralarını almak için beklemeye devam ediyor. TAKVİM'e konuşan Zeki Sayın, 28 Haziran'a kadar alınan itirazlardan sonra, kamu kurumlarının itirazları düzelterek tasfiye halindeki Emlak Bankası'na gönderdiğini belirtip, "6 bin kurumdan koliler halinde evrak geldi. Kurumumuzda binlerce koli birikti. Halen Emlak Bankası bunları, bilgisayara giriyor. Bu tabiki zaman alacak bir iş. 1-2 ayda ödeme yapılacak diye bir şey yok. Biz zaten bayramda ödeme yapılacak, şu tarihte ödeme yapılacak diye bir şey söylememiştik" dedi.

Önce kontrol
Emlak Bankası'nın 5 milyon kişinin, ne kadar alacağı olduğunu tespit ettikten sonra, Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) göndereceğini anlatan Sayın, şöyle devam etti: "Emlak GYO da yaptığı kontrollerden sonra, Resmi Gazete'de KEY parası alacak kişilerin isimlerini yayınlayacak. Sonrasında da Ziraat Bankası ödemelere başlayacak. Fakat bunun için bir tarih verebilmemiz mümkün görünmüyor."

'Zahmet edip bize gelmeyin'
Zeki Sayın, ödemelerin ne zaman yapılacağı ile ilgili öngörüsünü sorduğumuzda, "Tahmini birşey söyleyemiyorum, çünkü insanlar umut içine giriyorlar. Sonra şubelerimiz dolup taşıyor, elemanlarımız gelenlere cevap vermekten çalışamıyor" dedi. Vatandaşın Emlak Bankası'na gelmemesini söyleyen Zeki Sayın, şöyle devam etti: "Kimse bize gelmesin, çünkü bizden öğrenebileceği bir şey yok. Zahmet edip yorulmasınlar. Emlak Bankası sadece hesaplama işini yapıyor."
Takvim


Geri Dön