12 / 12 / 2025

Şeyh Halil Mescidi

Şeyh Halil Mescidi

Bekçi kulübesi olarak kullanılan Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki Anadolu'nun ilk mescidi Şeyh Halil Mescidi için Diyarbakır Valiliği harekete geçti

Şeyh Süleyman Mescidi hizmete açıldı!

Med-Art Projesi kapsamında yenilenen Şeyh Süleyman Mescidi dün himzete açıldı. Mescit, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Mimarlık, Sanat ve Kent Restorasyonu Derneği tarafından restore edildi.

Şeyh Süleyman Mescidi bugün hizmete açılacak!

İstanbul Zeyrek'teki Şeyh Süleyman Mescidi restore edildi. Mescidi Med Art Eğitim Projesi kapsamında yenilenen mescit bugün hizmete açılacak.

Şeyh Süleyman Mescidi yeniden açılıyor!

Rrestorasyonu tamamlanan Şeyh Süleyman Mescidi'nin açılışı nedeniyle tören düzenlenecek.Şeyh Süleyman Mescidi'nde Cumhuriyet döneminin en kapsamlı restorasyon çalışması yapıldı.

Batı Şeria El-Halil'de 42 Yahudi yerleşim birimi inşa edilecek!

İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Liberman El-Halil'e 42 Yahudi yerleşim birimi yapılmasına onay verdi.

Halil Avcı İnşaat Dreamtower'da son aşamaya gelindi!

Halil Avcı İnşaat'ın son projesi olan Dreamtower'da son aşamaya gelindi. Adana'nın Turgut Özal, Kenan Evren ve Uğur Mumcu bulvarlarının kesişme noktasında yer alan Dreamtower 5 kat ve toplam 56 daire ile iş yerlerinden oluşuyor.

Karaman Mescidi Aksa Camii'nin yüzde 70'i tamam!

Karaman Mescidi Aksa Cami ve Kur’an Kursu Kulliyesi son şekilde adeta göz kamaştırıyor. Cami ve kuran kursun yüzde 70’lik bölümü güçlükle tamamlandı.

Halil Memiş Salihli projelerini inceledi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Salihli’ye giderek ilçede yürütülen çalışmalar ve kazandırılacak projeler hakkında incelemelerde bulundu.

Trabzon Molla Halil Cami'nin inşaatı ne zaman bitecek?

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde yapımına 2006 yılında başlanan Molla Halil Camisi, mimarisi nedeniyle kiliseye benzetilmesi nedeniyle para yardımı yapılmayınca 10 yıldır bitirilemiyor.

Samsun Şeyh Sadi Tekkesi 'Kuvayi Milliye Müzesi' olacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Şeyh Sadi Tekkesi, vatan uğrunda şehadet şerbetini içmiş şehitlerimizin anılarını yaşatmaya hazırlanıyor.

Halil Avcı İnşaat, Adana Dreamtowers projesiyle yükselecek!

Prestijli projeleriyle bulunduğu bölgelere değer katan Halil Avcı İnşaat, Adana'nın en iyi lokasyonunda yer alan yeni projesi "Dreamtowers" ile hayatın merkezinde olmak isteyenlere yepyeni bir yaşamın kapılarını aralıyor.

Sakarya Şeyh Edebali Camii hizmete açıldı!

Osmanlı Devletinin manevi mimarlarından Şeyh Edebali adına yaptırılan cami ve külliye açılışı ile anma programı düzenlendi. Konuşma yapılan programda katılımcılara yemek de ikram edildi.

Kırıkkale Balışeyh'e sanayi fabrikası kuruluyor!

Savunma sanayi yatırımcısı Koreli işadamı projeleriyle Kırıkkale Balışeyh Belediye ziyaretinde bulundu. Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, İlçeye yatırım yapmak isteyen işadamlarına kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.

Bursa Yörükler Mescidi hizmete açıldı!

400 yıl önce yapılan ancak zaman içinde yıkılıp, üzerine bina yapılan Yörükler Mescidi restorasyondan sonra ilk günkü orijinal haliyle yeniden ibadete açıldı. Tarihi mescidin açılışı için tören düzenlendi.

Şeyh Halil Mescidi Haberi

Şeyh Halil Mescidi

Bekçi kulübesi olarak kullanılan Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki Anadolu'nun ilk mescidi Şeyh Halil Mescidi için Diyarbakır Valiliği harekete geçti.Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız'ın da girişimleriyle Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarihî mescidi anıt eser kategorisine aldı. Kurul ayrıca mescidi restore ederek koruma altına almayı da kararlaştırdı.

Zaman gazetesinin geçen yıl eylül ayında "1400 yıllık mescit şimdi bekçi kulübesi oldu" başlığıyla gündeme getirmişti. Diyarbakır ve Silvan'ı İslam topraklarına katan şehit sahabelerden iki tanesinin mezarının da bulunduğu manevi yapı, yıllardır bekçi kulübesi olarak kullanılıyordu. Minberi ile sütunları hâlâ ayakta olan tarihî yapının sahabeler döneminden kalma mescit olduğunu kimse bilmiyordu. Dicle Üniversitesi (DÜ) Öğretim Üyesi Prof. Kenan Haspolat, mescidin Hz. Ömer döneminde Diyarbakır'ı fetheden sahabeler tarafından yaptırıldığını 10...