26 / 04 / 2024

Taksim Mimar Halil Onur

Taksim Mimar Halil Onur

Belediyenin Taksim Projesi için teklif götürdüğü şehir planlamacılarının projeye itirazları var. Trafiğin yeraltına alınmasını problemli bulan uzmanlara göre 'Bu eski bir şehircilik anlayışı'

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Taksim Camisi'nin kubbesi yükseliyor!

Taksim'de Yüksek Mimar Şefik Birkiye ve Dr. Mimar Selim Dalaman imzası ile inşa edilen Taksim Camii'nin kubbesi yükseliyor...

Taksim Camii'yi Şefik Birkiye yapacak!

Taksim Meydanı'na yapılması planan camii için şantiye kuruldu. Proje ilişkin detaylar ortaya çıktı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, caminin mimarının Şefik Birkiye olduğunu söyledi. Birkiye aynı zamanda külliyenin de mimarı.

Taksim Camii'nin detayları belli oldu!

Taksim'e yapılacak cami projesinde imzası bulunan Yüksek Mimar Şefik Birkiye ve Dr. Mimar Selim Dalaman, cami projesini hazırlarken "Art Deco" mimari stilinden yararlandığını açıkladı.

Taksim Topçu Kışlası alanındaki planlanan yenilikler neden hayata geçirilmedi?

Son bir kaç yıldır tartışma konusu olan Taksim Kışlası veya bilinen eski adıyla Halil Paşa Topçu Kışlası, 1780 - 1940 yılları arasında İstanbul Taksim Meydanı'nda günümüzde Taksim Gezi Parkı'nın durduğu yerde bulunan tarihi bir yapıydı.

1938 yılında Taksim Meydanı'na yeni plan!

1938 yılında Fransız Mimar Gotye, Taksim Meydanı için yeni bir plan hazırlamış ve hazırladığı planı Lütfi Kırdar'a arz etmiş. Plan, Vali Kırdar'ın tetkikinden sonra Prost'un tasvibinden geçecekmiş.

1938 yılında Taksim Kışlası istimlak edilecek!

Meşrutiyet'in ilanı sıralarında bir Fransız şirketine satılan Taksim Kışlası ve müştemilatı 1938 yılında 500 bin liraya istimlak edilecekmiş. Kışla istimlak edildikten sonra yerine yapılacakları Mimar Prost belirleyecekmiş.

1939 yılında Taksim'de yapılacak tiyatro binasını Fransız mimar yapacakmış!

1939 yılında Taksim'de Jandarma Karakolu binasının yıkılmasıyla arsaya büyük bir tiyatro binası yapılacakmış. İstanbul'un şehir planını yapan Henri Prost'un tavsiyesiyle tiyatro binası Fransız mimar Bay Ogüst yapacakmış.

1939 yılında Taksim Kışlası 50 bin lira bedelle belediyeye devredilmiş!

1939 yılında Taksim Kışlası ya da Halil Paşa Topçu Kışlası Maliye Bakanlığı'ndan belediyeye 50 bin lira bedelle devredilmiş. Belediye kışlayı bir yılda yıkmayı tahmin ediyormuş.

1939 yılında Taksim Kışlası yıktırılarak meydan yeniden düzenlenecekmiş!

1939 yılında Taksim Kışlası ya da Halil Paşa Topçu Kışlası Maliye'ye aitmiş ve belediyeye devredilmiş. Belediye meydanda bulunan bu kışlayı yıktırarak yerine şehir tiyatrosu, sergi binası gibi binalar inşa edecekmiş.

Çorum Mimar Sinan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı!

Çorum Mimar Sinan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Orman İşletme İl Müdürü Halil Oflu yangının söndürüldüğünü ve hasar tespit çalışmasının sürdüğünü belirtti.

Halil İbrahim Boztepe ve Serkan Boztepe yeni bir şirket kurdu!

İnşaat Mühendisi Halil İbrahim Boztepe ve Mimar Serkan Boztepe, bu alanların yanı sıra gayrimenkul geliştirmek için Boztepe Yapı adında bir şirket kurdu. Boztepe Yapı'nın hedefinde kentsel dönüşüm ile butik projeler gerçekleştirmek var.

Halil Onur kimdir?

Mimar Halil Onur, Taksim Gezi Parkı olaylarının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Topçu Kışlası projesinin mimarıdır. Halil Onur, Beykent Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi'nde hocalık yapmıştır. Peki Halil Onur kimdir? İşte biyografisi...

Taksim Mimar Halil Onur Haberi

Taksim Mimar Halil Onur

 

Topçu Kışlası replikasının projelendirilmesi yüksek mimar Halil Onur’a emanet. Taksim Meydanı ve çevresinin kentsel tasarım projesine gelince, teklif sunulan firmalar tepkili. Henüz veriler tartışılmadan 10 Ocak’ta çıkan kararla trafiğin yerin altına alınması projesinin onaylanmasını yanlış buluyorlar. Yayalaştırma Projesi’ne dair belediyenin teklif sunduğu mimarlardan Prof. Dr. Aykut Karaman’ın da Özcan Biçer’in de ortak kaygıları, projenin çoğunluğun fikri alınmadan, demokratik bir yolla hazırlanmamış olması. Biçer izlenmesi gereken yöntem konusunda İlke Planlama’nın tamamladığı Talimhane Projesi’ni ve hali hazırda Fatih’te yaşayanların da görüşlerini alarak uyguladıkları Fatih Yenikapı projelerini örnek veriyor.    Her iki isim de öncelikle STK’ların, akademisyenlerin, mimarların ve halkın görüşlerinin alınmasından yana. Biçer, YTÜ’den Prof. Dr. Zekai Görgülü’nün bir sözünü hatırlatıyor konuya dair: “Akıllı adam aklını kullanır. Daha akıllı adam herkesin aklını kullanır.”  Trafiğin...