18 / 04 / 2024

Kıbrıs Esentepe Olive Grove Evleri satılıyor mu?

Kıbrıs Esentepe Olive Grove Evleri satılıyor mu?

Kıbrıs Esentepe "Olive Grove" sitesinde yaşayan İngiliz ve İrlandalı vatandaşlar, evlerinin Kooperatif Merkez Bankası tarafından satışa çıkacağını iddia etti. Vatandaşlar, Cıımhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün'den yardım istedi.



Kıbrıs Esentepe "Olive Grove" sitesinde yaşayan bir grup İngiliz ve İrlandalı, yaşadıkları evlerin Kooperatif Merkez Bankası tarafından 16 Nisan Pazar günü açık artırmayla satışa çıkarılacağını belirterek Cıımhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün'den yardım istedi. 


Yaşlı emeklilerden oluşan grup, sosyal medya üzerinden paylaştıkları "Açık mektup"ta çaresiz olduklarını, satışın gerçekleşmesi halinde hükümete güvendikleri ve KKTC'yi ev bilmelerinin karşılığı olarak evsiz ve sokak ortasında kalacaklarını söyledi. Evleri 13 yıl önce parasını ödeyerek aldıklarını anlatan yabancılar, koçanlarını kayıt ettirdikten sonra sakin bir hayat sürmeye başladıklarını söyledi. Evlerinin satılacağını öğrenmeleriyle birlikte şok yaşayan ev sahipleri, müteahhidin, inşaatların yapıldığı araziyi, üzerinde 31 adet bina bulunmasına rağmen, tarla olarak gösterdiğini ve karşılığında borç aldığını ifade etti. Müteahhidin bankaya olan borcunu ödeyememesi nedeniyle evlerin satışa çıkarılacağı tahmin ediliyor. 


Yabancılar, konunun araştınl abi lmes ine olan ak sağlamak için açık artırmanın ertelenmesini talep etti. Ev sahipleri, bankanın geçtiğimiz ay avukatları vasıtasıyla "Müteahhit ile aramızdaki sorun nedeniyle sizi mağdur etmeyeceğiz" mesajı gönderdiğini, birkaç hafta sonra da açık artırmanın yapılacağının sessiz sedasız ilan edildiğini dile getirdi. "Açık artırma planlandığı gibi yapılırsa, Kuzey Kıbrıs, ev satın almak için dünyanın en tehlikeli ülkesi olarak bilinecek" diyen yabancılar, "10 yılı aşkın bir süre (içinde yaşadıktan) sonra hükümetin bankası, insanların haberi olmadan evlerini açık art ı rinaya ç ıkarabi 1 iyor" görüşünü dile getirdi. Ev sahipleri, "Lütfen, lütfen, lütfen" diyerek Akıncı ve Özgürgün'den olaya müdahale etmelerini ve açık artırmayı du rd tırmalarım istedi.

 



Kıbrıs Gazetesi


Geri Dön