25 / 04 / 2024

Kiğılı, 2012 yılında 40 mağaza açacak!

Kiğılı, 2012 yılında 40 mağaza açacak!

Kiğılı Genel Müdürü Hilal Suerdem; Bu yılı Türkiyede 196, yurtdışında 17 mağazayla kapatacağız. 2012 yılında yüzde 20 büyümeyi ve 30-40 mağaza açmayı hedefliyoruz, diye konuştu.



 Türkiyenin en köklü erkek giyim markalarından biri olan Kiğılı, yurtdışında büyüme planlarını hızlandırdı. Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Mısır, Irak ve İranda mağazaları olan şirket, Paris ve Kölnde mağaza açarak Avrupaya adım atmış olacak. Avrupa dışında Rusya ve Çinde de mağazalar açılacak. Rusyada önümüzdeki yıl en az 3-4 mağaza açılması, Çinde ise Türkiyedeki yapının aynısının 2 yıl içinde kurulması planlanıyor.

Büyüme planları ile ilgili bilgi veren Kiğılı Genel Müdürü Hilal Suerdem, Bu yılı Türkiyede 196, yurtdışında 17 mağazayla kapatacağız. 2012 yılında yüzde 20 büyümeyi ve 30-40 mağaza açmayı hedefliyoruz diye konuştu.

Yurtdışında özellikle Avrupa, Rusya ve Çinde büyüme planı yaptıklarını kaydeden Suerdem, Bu ay Tacikistanda bir mağazamız açılacak. Çok yakında Paris ve Kölnde mağaza açacağız. Bu mağazaları diğer Avrupa şehirleri izleyecek. Rusya ile ilgili planlarımız var. 2012de ilk mağazamızı açmayı ve franchise vererek büyümeyi hedefliyoruz. 2012de 3-4 mağaza açmayı öngörüyoruz. Çinde altyapı çalışmalarına başladık. İlk mağazamız 2012nin ilk çeyreğinde hizmete girecek. Türkiyedeki yapılanmamızın aynısını 2 yıl içinde Çinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Hesaplarımızı bu doğrultuda yapıyoruz dedi.

Call center açılıyor

Bundan sonra ihracata ağırlık vereceklerini de sözlerine ekleyen Hilal Suerdem, Bundan sonra ihracata yönelmek, ithalatı azaltmak istiyoruz. Yani yurtdışı için uçuşa geçiyoruz. Gözümüzü dışarı diktik. Bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. 2023 yılında Türkiyeden çıkacak 10 dünya markasından biri olmayı hedefliyoruz değerlendirmesini yaptı. Müşteri memnuniyetine verdikleri öneme de değinen Suerdem, 3 ay içinde call centerlarını devreye alacaklarını söyledi. Rakip e-ticaret sitelerinin satmak için tercih ettiği markalardan biri olduklarını vurgulayan Suerdem, call center vasıtasıyla hem e-ticaret hem de müşteri memnuniyeti konusundaki çağrıları yanıtlayacaklarını ifade etti.

En fazla satış Lalelide sanal mağaza 20. Sırada

HİLAL Suerdem, şu anda yurtiçi ve yurtdışındaki 200 civarındaki mağazalarında en fazla ciroyu Lalelideki mağazanın yaptığını söyledi. Suerdem, şöyle devam etti: 200 mağaza içinde e-ticaret ciroda 20nci sıraya yerleşti. Teknolojik anlamda bu konuya çok önem veriyoruz. Tüm rakiplerimizin e-ticaret sitelerinde bizim ürünlerimiz tercih ediliyor ve çok ciddi satış rakamlarına ulaşılıyor. En fazla satış yapılan mağazamız ise Laleli Downtowndaki mağazamız. İkinci sırada Viaport, üçüncü sırada Beyoğlu mağazamız geliyor.
Vatan/Necla Dalan


Geri Dön