25 / 04 / 2024

Kiler GYO, Sapphire binasının satışı için TFI ile sözleşme imzaladı!

Kiler GYO, Sapphire binasının satışı için TFI ile sözleşme imzaladı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasında mülkiyetinde kalan kısımları satışı için Katar'lı The First Investor (TFI) yatırım bankasıyla görevlendirme sözleşmesi imzaladı.



Kiler GYO,  İstanbul Sapphire binasındaki Sapphire Alışveriş Merkezi, Sapphire Seyir Terası ve Sapphire Residance'ta mülkiyetinde kalan tüm kısımların toplu satışı için TFI ile  ile bir yıl süreli münhasır görevlendirme sözleşmesi imzaladı.


Avrupa'nın Shard London Bridge'den sonra en yüksek 2. binası olan Sapphre 263 metre anten yüksekliğine sahip. 340 milyon dolara inşa edilen Sapphire binasının inşaatı 2006 yılında başlayıp 2011 yılında tamamlanmıştı.


Toplam 66 kattan oluşan Sapphire binası 165 bin 169 metrekarelik inşaat alanına sahip. Binanın içinde ayrıca kamuya açık bir alışveriş merkezi ve otoparka ek olarak rezidans kulesi de bulunuyor.


970 metrekare rezidanslara özel sosyal alana sahip Sapphire binasında bin 100 metrekarelik golf antreman sahası, 225 metrekare yükseklikte yer alan seyir terası ve binanın en son katında da restoran bar bulunuyor.


 AÇIKLAMA:

Şirketimiz tarafından 21.12.2015 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada;


" Istanbul Sapphire Binasında Sapphire Alışveriş Merkezi, Sapphire Seyir Terası ile Sapphire Residence'da mülkiyetimizde kalan tüm kısımların uluslararası piyasalar da dahil toplu satışı konusunda, Katar Merkez Bankası'nın düzenleyicisi olduğu ve tamamı hisseleri Katar'lı  Barwa Bank'a ait olan yatırım bankası  The First Investor (TFI)  ile bir yıl süreli münhasır görevlendirme sözleşmesi imzalanmıştır" denilmiştir.


Süreç, bahse konu bu görevlendirme ile uyumlu olarak, devam etmektedir.


Kamuoyunun bilgisine sunulur. 


Geri Dön