20 / 04 / 2024

Kiler Holding Sapphire'den sonra yeni proje hazırlığında!

Kiler Holding Sapphire'den sonra yeni proje hazırlığında!

Kiler Holding Başkanı Nahit Kiler, Kiler Holding'in yeni proje hazırlığında olduğunu söyledi



Kiler Holding Başkanı Nahit Kiler, "Büyükdere Caddesi'nde, Maslak'a doğru 1.5 dönümlük bir arazimiz daha var. Yanındaki binaların sahipleriyle görüşüyoruz. Kentsel dönüşümle yeni bir Sapphire yaratabiliriz" dedi
ürkiye'nin en yüksek binası olan istanbul Büyükdere Caddesi'ndeki Sapphire'de yer alan rezidansları eylülde sahiplerine teslim etmeye hazırlanan Kiler Holding, yeni projeler için çalışıyor.

Bloomberg HT'de .yayımlanan HT Ekonomi Soruyor adlı programda Menekşe Ataselim'in sorularını yanıtlayan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, "Büyükdere'de Maslak yönüne doğru bir başka arazimiz daha var. Eğer burayı genişletebilirsek yeni bir gökdelen projesi gelebilir" dedi. Söz konusu arazinin 1.5 dönüm büyüklüğünde olduğunu ve planlan için tek başına yeterli gelmediğini kaydeden Kiler, yan parselleri satın alabilmek için görüşmeler yürüttüklerini söyledi. Kiler, "Şu anda bizim arazimizde de, yan parsellerde de binalar var. Komşu binaların sahipleriyle görüşüyoruz. Satın almalara arazileri birleştirmek niyetindeyiz. Kentsel dönüşümle geniş bir arazi yaratıp Sapphire kalibresinde bir proje için yerimizi genişletmek istiyoruz. Böyle şehir merkezinde, iyi lokasyonlarda araziler denk gelirse Sapphire gibi işleri yine çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.

ORTA GELİRLİYE 3 KONUT PROJESİ

Kiler, konut sektöründe yalnız lüks rezidans projeleriyle değil, orta gelirliye yönelik sitelerle de var olacaklarının altını çizerek, şöyle devam etti: Beylikdüzü ve Başakşehir'deki mevcut arazilerimizde orta gelir grubuna yönelik konut projeleri geliştireceğiz. Beylikdüzü'nde 3 binden fazla konutun inşasına bu yıl başlamayı planlıyoruz. Kartal ve Başakşehir de 20H'de başlayacak. Buralarda da 20-25 kat arası yüksekliklerde yine orta gelirlilere yönelik projeler olacak. 3 yeni projenin arsa hariç toplam yatırım maliyeti olarak 250 milyon dolarlık bir miktar öngörüyoruz."

Zonguldak'a AVM yapacak Nahit Kiler, Kütahya'da Torunlar Gıda ile ortak gerçekleştirecekleri alışveriş merkezi (AVM) projesinin yanı sıra, Anadolu'da başka yatırımlar da yapacaklarını söyledi, ilk etapta Zonguldak'ta bir AVM için ruhsat aldıklarını açıklayan Kiler, "Arazi zaten bizim. İzinler hazır. Sadece ekonomik piyasanın düzelmesini bekliyoruz ki, kiracı aramayalım. Talep oluşsun" dedi. Kiler, Zonguldak'taki projenin 25 bin metrekarelik kiralanabilir alanda meydana geleceğini ve toplam yatırım bedelinin ise 30 milyon dolar olacağını belirtti.
 
Telefon derdini Turkcell çözdü

Sapphire'in yüksek bir bina olması ve beton yoğunluğu nedeniyle pek çok noktada cep telefonuna sinyal gelmediğini ifade eden Kiler, bu sorunu nasıl aştıklarını şöyle anlattı: "Çözüm ararken, Turkcell bizimle iletişime geçti. Her kata kurulan ve tüm GSM operatörlerini destekleyen özel bir sistemle telefonların çekmemesi probleminin çözülebileceğini anlattılar. Sık sık uyguladıkları bu sistemi Sapphire'de de kuracaklar."
Habertürk-Menekşe Ataselim


Geri Dön