26 / 04 / 2024

Kilis’te konut fiyatları ne kadar?

Kilis’te konut fiyatları ne kadar?

Kilis’te emlak piyasası oldukça hareketli. Büyümekte olan Kilis de modern emlak projelerine ev sahipliği yapan merkezi ve kalabalık ilçelere sahip…



Hareketli emlak piyasasına sahip Kilis büyümeye devam ediyor. Kilis birbirinden farklı ev seçenekleri ile yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor.

Kilis Postası’nda yer alan habere göre; büyüme sürecinde olan her kent gibi, Kilis Emlak projeleri, temelde arz talep ilişkileri çerçevesinde şekilleniyor. Artan nüfus, emlak projelerinin de daha da değer kazanmasını ve yeni inşa edilen konutların modern yaşam biçimleri çerçevesinde çeşitlenmesine neden oluyor. Örneğin 2007’de eğitim hayatına başlayan Kilis 7 Aralık Üniversitesi, bölgenin konut kiralayan kitlesinin demografik özelliklerini oldukça değiştirdi. Daha küçük, belli bir lokasyona daha yakın noktalarda kümelenmiş olan konut grupları, artık daha yüksek bir arzın oluşumu bile birlikte değer kazandı. Bu durum ise üniversite çevresindeki konut sayısının artmasına ve yapılaşmanın başlamasına sebep oldu.

Kilis, Elbeyli, Merkez, Musabeyli, Polateli olmak üzere toplamda 4 temel ilçeye sahip olan küçük bir şehirdir. Sınıra yakın konumu dolayısıyla çeşitli yardım faaliyetlerinin yürütüldüğü bir alan olan Kilis, kimi zaman bu sebepten dolayı da günlük kiralık ev arayışı olan bireylerin uğrak noktası olmaktadır. TÜİK 4 Şubat 2020 verilerine göre toplam nüfusu 142 bin civarında olan kentte en kalabalık ilçesi merkez bölgesidir. Bu bölge, küçük yüz ölçümüne rağmen toplam nüfusun yaklaşık 116 bin kadarını kendi içerisinde barındırır. Bundan dolayı özellikle Kilis'te satılık evler arasından bu lokasyondaki konutları tercih etmek yatırımcılar için mantıklı olabilir. Musabeyli ilçesi, Kilis’te merkez ilçesinden sonra en yüksek nüfusa sahip olan ilçedir.

Kilis satılık daire fiyatları

Artan nüfusun, döviz kurunun ve modern bir anlayışla inşa edilen yeni emlak projelerinin katkısı ile, Kilis’teki konutların değerleri her geçen yıl yükselmeye devam ediyor. Geçmiş aya kıyasla 2020’nin Şubat ayında Kilis satılık dairelerin değerleri yüzde 2.42 oranında artmıştır. Bu hızlı artış konutların metrekare fiyatlarında ciddi oranda bir değişime sebep olmuştur. Bugün Kilis ilinde satışı gerçekleşen bir konutun metrekare fiyatı 1489 TL olarak belirlenmiştir. Bir yatırımcı olarak satın aldığınız konutun amorti değerine sahip olabilmesi için beklemeniz gereken süre ise yaklaşık olarak 15 yıldır. Pek çok kentteki amorti süresine göre 15 yılın son derece avantajlı bir süre olduğunu belirtmekte fayda var.

Farklı metrekare değerlerinde tercih edeceğiniz konutlar, Kilis’in farklı bölgelerinde alıcı bulabilecek potansiyele sahiptir. Kilis 7 Aralık üniversitesi civarında tercih edebileceğiniz 2+1 odalı yaklaşık 100 metrekare büyüklüğündeki konutlar 111 bin 703 TL ile 186 bin 200 TL arasında bir değere sahip olacaktır.

Emlak yatırımı için uygun mu?

Kilis, emlak yatırımcılarının belli bir kısmı tarafından yoğun olarak tercih ediliyor. Hali hazırda metropollere yapılan yatırımların yanı sıra, gelişme ve nüfus artışı potansiyeline sahip kentlere henüz gelişme tamamlanmadan önce yapılan emlak yatırımları, son derece yüksek oranda geri dönüşler kazanılmasına olanak tanıyor. Kilis, son 3 yıl içerisinde emlak konut değerini yaklaşık yüzde 52 oranında arttırmış bir kenttir. Son 5 yıl içerisinde ise bu oran yüzde 60.1’lik seviyeye ulaşmıştır.  Medeni hal olarak yüzde 62 oranında evli bireyleri barındıran kentte genellikle geniş aile evi olarak nitelendirilebilen 3+1 ya da 4+1 odalı konutların tercih edildiğini söylemek mümkün.

Kilis satılık daire seçeneklerinin fiyatları nedir 2020?

4 temel ilçenin satılık daire fiyat ortalamalarını karşılaştırmak gerekirse, karşımıza şu tarz bir tablo çıkmaktadır:

1. Kilis Merkez daire fiyatları ortalama 150 bin TL civarında seyretmektedir. Dairenin konumunun merkezi bir noktada olması ve dairenin iç dizaynının özellikleri bu oranı 200 – 250 bin TL civarına çıkarabilmektedir. Bu fiyatlar 2+1 odalı daireler için geçerlidir. Kilis’te 3+1 odalı dairelerin fiyatları ise 200 bin TL ile 250 – 300 bin TL arasında değişiklik gösterebilmektedir. Kilis Yeni Beşevler satılık daire alternatifleri de yatırımcılar tarafından sıklıkla değerlendirilmektedir.

2. Kilis Musabeyli bölgesindeki ortalama daire fiyatları, merkez bölgesine göre daha uygun olabilmektedir. Bölgede 4+1 konutlar ortalama 300.000 TL karşılığında satın alınabiliyorken, 1+1 konutlar için bu oran 110.00 TL’ye kadar düşebilmektedir.

3.  Kilis Elbeyli bölgesinde özellikle satılık yazlık ya da çiftlik alternatifleri bulunmaktadır. Bu bölgelerde 4+1 odalı daireleri yaklaşık olarak 210  - 250 bin TL arası bir ücret karşılığında satın alabilirsiniz. Bölgeler ayrıca arsa ya da zeytinlik satın almak için de uygundur. 3+1 odalı müstakil konutlar için ise yine yaklaşık 220 bin TL’yi gözden çıkarmanız yeterli olacaktır.

4. Kilis Polateli bölgesindeki tarla, arsa ve zeytinlik seçenekleri de son derece popülerdir. Polateli Köyü içerisinde kendi konutunuzu inşa etmek için oldukça geniş araziler satın alabilirsiniz.

Kilis’te hızlı satılık daire bulmak için hangi platformu kullanmalıyım?

Siz de detaylı satılık ev ilanları bulmak için, çok sayıda ilan sitesindeki tüm güvenilir ilanları bir araya getiren satılık ev arama motoru Flatfy sitesini kullanabilirsiniz. Flatfy Kilis satılık daire aramalarınızda, gelişmiş filtreleme seçeneklerinden yararlanabilir ve hayalinizdeki konutu daha hızlı ve daha uygun fiyatlar karşılığında bulmanız mümkün.

Kilis'te 2019'da 2 bin 673 konut satıldı!


Geri Dön