29 / 03 / 2024

Kilyos Central Park olacak

Kilyos Central Park olacak

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı M. Akif Şişmanoğlu, Kilyos'a Newyork'taki Central Park'a benzer bir park yapacağını söyledi.



AK Parti Sarıyer belediye Başkan adayı Mehmet Akif Şişmanoğlu, başkan seçilmesi durumunda Sarıyer'i tekrar cazibe merkezi haline getirecek projeleri hayata geçireceğini söyledi. Turizm, balık, mesire alanı ve eğlence denince akla gelen ilk yerin Sarıyer olacağını kaydeden Şişmanoğlu, Kilyos'a, Newyork'taki Central Park'a benzer bir park yapacaklarını vurguladı.

TARİHİ BALIKÇILAR ÇARŞISI

Sarıyer'deki tarihi balıkçılar çarşısının mutlaka tekrar yapılacağını söyleyen Şişmanoğlu, "Balıkçılık bizim olmazsa olmazımız. Bunu Sarıyer merkez sınırları içerisinde en kısa zamanda yapacağız. Bunu yaparken de gerek teknolojisiyle, gerek ışıklandırması, çevre düzenlemesiyle Avrupa'yı örnek alacağız. İstinye -Yeniköy - Büyükdere-Rumeli Kavağı'na da aynı mimari projeyle bu balıkçı çarşılarından yapacağız" dedi.

2010'A HAZIR OLACAĞIZ

Sarıyer'in her anlamda markalaşmış bir şehir halene getireceklerini vurgulayan Şişmanoğlu, "2010'a iyi bir şekilde hazırlanmış bir şehirdir. Bu anlamda Sarıyerimiz tatlısıyla, böreğiyle, deniziyle, balığıyla marka bir yaşam kenti potansiyeline fazlasıyla sahiptir. Hayalimdeki Sarıyer'i oluşturma hedefindeyim. İstiyorum ki insanlar yürüyüş yapmak istediklerinde, balık tutmak, balık pişirmek istediklerinde, pikniğe gitmek istediğinde, tatlı yemek istediğinde aklına gelen ilk yer Sarıyer olsun 2010'da İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olacak. Bizde Sarıyer'i marka haline getirerek 2010'a hazırlayacağız" diye konuştu.

ÜNİVERSİTELER BÜYÜK AVANTAJ

Sarıyer sınırları içinde İTÜ ve Koç Üniversitesi'nin bulunduğunu hatırlatan Şişmanoğlu, "Projelerimizi onlara paylaşacağız. Her iki üniversitenin de rektörü ile görüşmelerimiz oldu. Daha sonra yine görüşeceğiz. Koç Üniversitesi'nin bir araştırma hastanesi projesi var. Bazı özel hastanelerin ilçemizde hastane açma planları var. Bunlar gerçekleştiği takdirde, Sarıyer aynı zamanda bir sağlık merkezi haline de gelecek' şeklinde konuştu.

Mülkiyet sorunu çözülüyor

Mehmet Akif Şişmanoğlu, Sarıyer'de mülkiyet sorununu çözeceklerini söyledi. Vakıf arazilerinin hazineye devri bugün Vakıflardan Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın katılacağı törenle gerçekleşecek. Sarıyer'e bağlı İstinye Mahallesi; Bağlar Mevkii, Çayır Caddesi, Bağlar Hilali, Tarabya Mahallesi; İkinci Bostan Çayırbaşı; Sırmacılar, Havuzlu Bostan, Çayırbaşı Merkez'de bulunan 9 parselin vakıf arazilerinden hazine arazilerine devri gerçekleşti. Bu araziler üzerinde bulunan 7500 ailenin de tapusuna kavuşmasının yolu açılmış oldu.

Yenişafak


Geri Dön