26 / 04 / 2024

Kim Kardashian’a 1,2 milyon dolarlık kripto para cezası!

Kim Kardashian’a 1,2 milyon dolarlık kripto para cezası!

ABD'li ünlü reality şov yıldızı Kim Kardashian kripto reklamı yüzünden "kripto parayı övmek" suçundan 1,2 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldı. İşte detaylar...



SEC ve Kardashian tarafından imzalanan anlaşma şartlarınının, Instagram reklamının bütçesini, faizini ve ayrıca 1 milyon dolarlık cezayı içerdiği öğrenildi. Konuyla ilgili olarak verdiği demeçte SEC Başkanı Gary Gensler, yüksek takipçiye sahip ünlülerin kripto paralar hakkında konuşurken daha dikkatli ve özenli olması gerektiğini açıkladı.

Ünlü model ise cezayla ilgili olarak  yaptığı açıklamada, “Kardashian, en başından beri SEC ile iş birliği içinde olduğu için bu konuyu çözmekten memnuniyet duyuyor. SEC ile vardığı anlaşma, bunu yapmasına izin veriyor, böylece birçok farklı iş arayışında ilerleyebiliyor” ifadelerine yer verdi.

Sosyal medya platformlarında milyonlarca takipçiye sahip olan ünlü isimlerin “yüksek risk” içeren kripto paraların reklamını yaparken iyi düşünmesi gerekiyor. Çünkü alınacak olan reklam ücreti bir ceza gelmesi durumda bu rakamın çok altında kalabiliyor. Hal böyle olunca da kazanç elde etmeye çalışan ünlü isim zarar uğruyor.

Öte yandan kripto para birimlerinde yaşanan düşüş sürüyor. 29 Ağustos Pazartesi günü, küresel kripto para piyasası 1 trilyon doların altına indi.  Nisan ayında 2 trilyon dolara ulaşan piyasa, neredeyse yarı yarıya zarar etti.

Yok artık! Sadece telefon numarası aldı, 200 bin TL ödedi! Bu habere çok şaşıracaksınız!

Hülya Darcan'ın Çeşme'de bulunan kırmızı panjurlu lüks evi!

Oyuncu Serenay Sarıkaya'dan milyonlarca TL'lik dev yatırım!

 


Geri Dön