19 / 04 / 2024

Kim Market Sakarya'da hedef büyüttü!

Kim Market Sakarya'da hedef büyüttü!

Perakende sektörünün öncü şirketlerinden KİM Marketler Zinciri, İstanbul dışındaki mağaza yatırımlarına hız verdi...



Perakende sektörünün öncü şirketlerinden KİM Marketler Zinciri, İstanbul dışındaki mağaza yatırımlarına hız verdi. Sakarya’da 4. Mağazasını açan Kim, toplam mağaza sayısını 69’a çıkardı.Sakarya’nın Beşköprü mahallesinde düzenlenen mağaza açılış törenine KİM Marketler Zinciri Yönetim Kurulu üyesi Ercan Ersan, Ergin Ersan, Doğan Ersan Genel Müdür Hamit Akçay ve İş adamlarından Birol Polat,Suat Çillioğlu,Murat Koç İle çok sayıda davetli katıldı.


Açılışta konuşan Genel Müdür Hamit Akçay, “Kim Market olarak İstanbul ile başladığımız yatırımlara farklı illerle devam ediyoruz. Bu kapsamda Sakarya bizim için önemli bir şehir. Yeni şube yatırımlarımızla birlikte 2015 yılına kadar Sakarya’da 20 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. 


KİM Marketler Zinciri  Genel Müdür Hamit AkçaySakarya ilinde yerel ve bölgesel faaliyette olan market zincirleriyle görüşmeler yapıyoruz. Uygun zemin bulduğumuzda satın almalara da açığız. Kalite ve İndirimde Marka sloganımız çerçevesinde Sakarya halkına kalite ve uygun fiyatı sunmayı amaçlıyoruz. Sadece alışverişte yenilik değil, güvenilir ve bilinçli bir alışveriş imkanını da Sakarya halkına sunacağız. Oluşturduğumuz istihdam ve katma değer KİM markasını Sakarya’da özel bir noktaya taşıdı. Bu ilgiye, daha çok şube ve müşteriye değer verme anlayışı ile cevap vermeye çalışıyoruz. Beşköprü’deki mağazamız geniş ürün yelpazesi sayesinde bu bölgede ikamet eden müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek. Sakarya halkı daha ilk mağazamızdan itibaren KİM’i kendi markaları görerek sahip çıktı. Sakarya halkına sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.


YATIRIM VE İSTİHDAM İÇİN GELDİK


Yabancı perakende devlerinin Türkiye pazarından çekilmeyi tartıştığı bir dönemde KİM Market’in yerel bir marka olarak büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Akçay, “Kazandığımız her kuruşu yeniden yatırıma dönüştürerek dünya devleriyle rekabet eden bir kurum haline geldik. Bu başarının arkasında 2 bine yakın çalışanın emeği var. İstanbul ve Marmara bölgesi ile başladığımız yatırımları global pazarlara da taşıyarak önümüzdeki ay Irak’ın Erbil kentinde ilk mağazamızı açacağız. Bu ilk yurt dışı yatırımımızla birlikte KİM Marketin perakende sektöründeki başarısını dünya pazarlarına da taşımız olacağız. Yatırımlarımıza hiç ara vermeden devam ederek sürdürülebilir büyüme politikamızla ülke ekonomisine katkıda bulunmaya ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz” dedi.


İSTANBUL VE MARMARA BÖLGESİNİN LİDERİ KİM MARKET


Hızlı ve kararlı yatırımlar yaparak Marmara bölgesinde yerli süpermarket alanında pazar liderliğine ulaştıklarını anlatan Genel Müdür Akçay, “Perakende sektöründe Discount, Süpermarket ve Hipermarket adı altında 3 ana katagori yer almakta. Yerli gruplar içinde Süpermarket kategorisinde İstanbul ve Marmara bölgesinde pazar liderliğine ulaştık. Sakarya’da da aynı başarıyı sergilemek ve yöre ekonomisine istihdam ve yatırım yaparak katkıda bulunmak istiyoruz. Basarımızın temelinde insan ve toplum merkezli yönetim felsefesi, ciddi alt yapı ve teknoloji yatırımları var. Gerek Türkiye geneli gerekse yurt dışı yatırımlarımızla genel perakende sektöründe ilk 5 arasına girmeyi hedefliyoruz. Artık yerli market zincirleri global perakendecilerle rekabet edebilecek birikim ve güce ulaştı” diye konuştu.


Geri Dön