28 / 03 / 2024

Kimler emlak vergisi ödemek zorunda değil?

Kimler emlak vergisi ödemek zorunda değil?

1 Kasım itibari ile emlak vergisi 2. taksit dönemi başladı. Peki Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman? Kimler emlak vergisi ödemek zorunda değil? İşte tüm bu cevaplar...



Konut sahibi olanlar emlak vergisini yıl içinde iki taksit olarak ödeyebiliyor. 1 Kasım itibariyle emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. İlk taksit dönemi mayıs ayında gerçekleşmişti, şimdi ise gözler 2. taksit ödemelerinde. Peki, emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için son tarih ne zaman?

Emlak vergisi borcu nasıl öğrenilir?

1 Kasım'da başlayan emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım’da sona erecek. Emlak vergisi borcu olup olmadığını öğrenmek ve teyit etmek isteyen vatandaşlar e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebiliyor. 

Emlak vergisi hesaplama örneği 1

Konutun değeri: 300 bin TL
Bağlı olduğu belediye: Normal Yöre
Emlak vergisi oranı: Binde 1
Emlak vergisi bedeli: 300 TL
Emlak vergisi 1. taksiti: 150 TL
Emlak vergisi 2. taksiti: 150 TL

Emlak vergisi hesaplama örneği 2

Konutun değeri: 300 bin TL
Bağlı olduğu belediye: Büyükşehir
Emlak vergisi oranı: Binde 2
Emlak vergisi bedeli: 600 TL
Emlak vergisi 1. taksiti: 300 TL
Emlak vergisi 2. taksiti: 300 TL

Kimler emlak vergisi ödemek zorunda değil?

En fazla brüt 200 metrekare ve tek konuta sahip olan, hiç geliri olmayan ev hanımları ve işsizler, SGK’dan (SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı) aldıkları emekli aylığından başka geliri olmayan emekliler ve bu emekliler emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor.

Engelliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, indirimli (sıfır oranlı) bina vergisi uygulamasından yararlanabiliyorlar.

Emlak vergisi Kasım 2018!

Emlak vergisi ikinci taksit ne zaman 2018?

 

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön