24 / 04 / 2024

Kınık Taş Cami'nin temeli atıldı!

Kınık Taş Cami'nin temeli atıldı!

Kınık Belediyesi ve Fade Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Demir'in katkılarıyla Fatih Mahallesi'nde yapılacak olan taş caminin temeli atıldı..



Kınık Belediyesi ve Fade Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Demir'in katkılarıyla Fatih Mahallesi'nde yapılacak olan taş caminin temeli atıldı. Hayırsever işadamı Faruk Demir, bugüne kadar yaptırdığı 5 camiden sonra 6.'sını taş malzemeden inşa ettirmek istediğini belirterek, külliyesiyle birlikte inşa edilecek Taş Cami'nin Kınık halkının yararına hizmet sunacak olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Hayırsever işadamına teşekkür eden Belediye Başkanı Sadık Doğruer de, caminin yapım sürecinde belediye olarak her türlü desteğe hazır olduklarını kaydetti.


Temel atma töreninde yaptığı konuşmada camilerin hangi mezhepten olursa olsun, bütün Müslümanların bir araya gelerek ibadetlerini yerine getirdikleri, sosyal etkinlikleri icra ettikleri mekanlar olduğunu vurgulayan  İzmir  İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu da, "Tarih boyunca camilerimiz birçok fonksiyon üstlenmiştir. Ancak, günümüzde sadece ibadet edilen yerler konumuna gelmiştir. Eski ruhuna kavuşturma gayseri hepimize düşüyor" diye konuştu. Taş Cami inşa edilirken arkasında da 15 kişilik bir huzurevi yapılacağını belirten işadamı Faruk Demir ise, "Huzurevinde kalanların ve garibanların sıcak yemeklerini yiyebileceği bir aşevi de yapılacak. Tamamı 2,5 milyar liraya mal olacak" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön