19 / 03 / 2024

KİPTAŞ 4. Gayrimenkul Müzayedesi tamamlandı!

KİPTAŞ 4. Gayrimenkul Müzayedesi tamamlandı!

İBB iştirak şirketi KİPTAŞ tarafından gerçekleştirilen halka açık müzayedelerin 4.’sünü de tamamlandı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi KİPTAŞ tarafından yapılan halka açık müzayedelerin 4.’sü tamamlandı.

KİPTAŞ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki 4. Gayrimenkul Müzayedesi, pandemi sebebiyle alınan önlemler çerçevesinde gerçekleştirildi. KİPTAŞ'ın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, katılımcıların bina ve salon girişinde ateşleri ölçülürken, maskelerin takılı olmasına ve sosyal mesafe kurallarına büyük özen gösterildi.

2019'un Ekim ve Aralık aylarında, 2020'nin ise Mart ayında toplam üç kez halka açık müzayede yapan KİPTAŞ’ta dükkanların yanı sıra ilk kez 20 lüks konut yatırımcılara sunuldu. Gayrimenkul yatırımcılarının en gözde noktaları arasında bulunan ve ulaşım yollarının kesişim noktasındaki Referans Başakşehir Vadi projesindeki 20 konut yoğun talep gördü.

MÜZAYEDE GELİRİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE SOSYAL KONUT PROJELERİ İÇİN KULLANILACAK


Müzayedede sunulan konutların yüzde 75’i muhammen bedel üzerinden yüzde 6’lık bir artışla satıldı. 6 bölge 7 farklı projede bulunan işyerlerinde ise muhammen bedel üzerinden yüzde 16’lık artış oranı sağlandı. Gayrimenkullerden elde edilen gelirler  kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerinde kullanılacak.

KİPTAŞ 4. Gayrimenkul Müzayedesi tamamlandı!


GENEL MÜDÜR ALİ KURT: “MÜZAYEDELER DEVAM EDECEK”


KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, müzayedenin ardından yaptığı açıklamada “Müzayedelerle rekabetçi bir ortamda gayrimenkullerimiz gerçek değerini bulurken biz de sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerimize finansman sağlıyoruz. Gayrimenkullerimizi herkese açık, şeffaf koşullarda gerçekleşecek müzayedelerle satışa sunmaya devam edeceğiz.”  şeklinde kouştu.

KİPTAŞ’ın kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanan müzayedede yatırımcılara peşin veya yüzde 40’ı peşin, kalan bakiye ise satış vaadi sözleşmesi imzalandığı tarihten itibaren her altı (6) ayda bir, yüzde 7 oranında vade farkı  ile 36 ay taksit imkanı sunuldu.

 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları inşaatında son durum ne?


Geri Dön