28 / 03 / 2024

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi yapıldı!

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi KİPTAŞ tarafından düzenlenen halka açık müzayedelerin 7.’si yapıldı. Tek oturum halinde gerçekleştirilen müzayedede, gayrimenkullere yoğun ilgi gösterildi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi KİPTAŞ tarafından düzenlenen halka açık müzayedelerin 7.’si yapıldı. 

KİPTAŞ'ın resmi sitesinde yer alan habere göre; 2019'un Ekim ve Aralık aylarında, 2020'nin Mart ve Ekim aylarında, 2021'nin ise Haziran ve Ekim aylarında toplam altı defa halka açık müzayede düzenleyen KİPTAŞ, “7. Gayrimenkul Müzayedesi”ni de gerçekleştirdi. Müzayede kapsamında  İstanbul ve İzmit’te muhtelif bölgelerde yer alan 64 dükkan ve 2 konut yatırımcıların ilgisine sunuldu.

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi yapıldı!

MÜZAYEDE TEK OTURUMDAN OLUŞTU

Halka açık müzayede saat 14:00'te KİPTAŞ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda tek oturum şeklinde gerçekleştirildi. Ayrıca müzayede www.kiptas.istanbul adresinde canlı şekilde de yayınlandı.

Müzayedede ilk olarak 17 Ağustos 2021'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla hak sahiplerine anahtar teslimi gerçekleştirilen Locamahal Veliefendi Konutları’ndaki 2 konut satışa çıkarıldı. Satışa çıkarıldı her iki konut için de yatrıımcılardan teklif geldi. Toplam 1 milyon 502 bin 375 TL (KDV dahil) muhammen bedelle satışa sunulan konutlara gelen tekliflerin toplamı yüzde 22 artışla 1 milyon 809 bin 90,90 TL oldu. 

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi yapıldı!

SATIŞA SUNULAN GAYRİMENKULLER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Konutlardan sonra İstanbul ve İzmit’te yer alan 64 dükkan satışa sunuldu. Satışa çıkarılan 64 dükkanın 40'ı için teklif verildi. 40 dükkan için toplam vadeli teklif fiyatı yüzde 11 artışla 66.251.893 TL (KDV hariç) olarak gerçekleşti.

KİPTAŞ yönetimi tarafından peşin ya da vadeli tekliflere onay verilecek. olup, sonuçlar bu sürecin ardından Müzayedenin sonuçları da bu süreçten sonra kesinleşmiş olacak. 

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi yapıldı!

KİPTAŞ ELDE ETTİĞİ GELİRİ SOSYAL KONUT VE KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KULLANACAK

KİPTAŞ yeni yönetimiyle beraber şirket tarihinde ilk defa gerçekleştirilen müzayedelerle gayrimenkuller; şeffaf ve rekabetçi şartlarda, halka açık ve online teklif imkânı ile açık artırma usulü ile satışa çıkarılıyor. 7.’si düzenlenen müzayededen elde edilecek gelir, diğer müzayedelerde olduğu gibi “Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Konut Projeleri” için kaynak şeklinde kullanılacak.

KİPTAŞ Doğakent projesinin temeli atıldı!

KİPTAŞ'ın pandemi karnesi!


Geri Dön