25 / 04 / 2024

KİPTAŞ Alibeyköy kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

KİPTAŞ Alibeyköy kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

KİPTAŞ tarafından Alibeyköy Yeşilpınar'da devam eden ve vatandaşın tepkilerine neden olan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.



KİPTAŞ'ın Alibeyköy Yeşilpınar'da hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesinde tartışmalar büyüyor. Önceki gün doğalgaz ve elektrik kesintisi için yıkım alanına gelen ekipler hak sahiplerinin tepkisiyle karşılaşmıştı. Gerginlik kısa süre içerisinde büyüyünce olay yerine polis ekipleri gelmiş ve bazı hak sahiplerini göz altına almıştı.

 KİPTAŞ Alibeyköy kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Yaşanan olaylardan sonra açıklama yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "Yaklaşık 5 yıldır tescilli riskli alan olan bölgede hak sahiplerine gerçekleşebilir, somut çözüm sunduk. Tahliye süreçleri ilgili kamu kurumlarıyla eşgüdümlü yürütüldü. Hak sahiplerinin yapım süresince yaşayacağı tasarrufumuzdaki hazır konutlara bir an önce taşınmasını bekliyoruz." açıklamasında bulundu. 

Geçtiğimiz günlerde proje ile ilgili İBB’den yapılan açıklamada, “Bölge, önceki yönetim dönemine denk gelen 2017 yılında riskli alan ilan edildi. Ancak, dönüşüme dönük gerekli adımlar atılmadı. Yeni belediyecilik döneminde ise bölgede bir uzlaşma ofisi açılarak yerinde dönüşüm için harekete geçildi.

KİPTAŞ Alibeyköy kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Çalışmalar, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanunun 5. maddesi ve Uygulama Yönetmeliğinin 17. Maddesi uyarınca sürdürülüyor” ifadeleri kullanıldı.

 

Yaklaşık 5 yıldır tescilli riskli alan olan bölgede hak sahiplerine gerçekleşebilir, somut çözüm sunduk. Tahliye süreçleri ilgili kamu kurumlarıyla eşgüdümlü yürütüldü. Hak sahiplerinin yapım süresince yaşayacağı tasarrufumuzdaki hazır konutlara bir an önce taşınmasını bekliyoruz https://t.co/d5Ly5EMpwi

— Ali Kurt (@AliKurtistanbul) April 5, 2021

 

KİPTAŞ Yeşilpınar dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik!

 

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön