08 / 05 / 2024

Kiptaş Çatalca Konutları, yeniden İBB Meclisi'nin gündeminde!

Kiptaş Çatalca Konutları, yeniden İBB Meclisi'nin gündeminde!

CHP'li meclis üyeleri yazılı soru önergesini İBB Meclisinde sözlü okuyarak bir günde 2138 konutu şaibeli bir şekilde satışı gerçekleştirilen KİPTAŞ'ın Çatalca'da ki konutlarını İBB Meclis gündemine bir kez daha getirdi.



CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Çatalcalı Meclis üyeleri Belgin Tezer, Süleyman Kolcuoğlu ve Ufuk Akın ile hazırladığı yazılı soru önergesini İBB Meclisinde sözlü okuyarak bir günde 2138 konutu şaibeli bir şekilde satışı gerçekleştirilen KİPTAŞ'ın Çatalca'da ki konutlarını İBB Meclis gündemine bir kez daha getirdi. 


CHP'li Hüseyin Sağ, Başkan Kadir Topbaş ve KİPTAŞ Genel Müdürüne seslendi ve şöyle dedi: "Sayın Kadir Topbaş, 2400 konutu dar gelirlilerin istifadesine sunacaklarını açıkladı, açıkladı ama ne oldu? Konutlar satışa çıktı ve bir rekor kırıldı, 2138 konut bir günde satıldı, yahu ekmek olsa bir günde satılmaz, öncelikle yerel halkın faydalanması gereken konutlar Çatalca halkından gizlenerek nerede satıldı,KİPTAŞ'ın Zeytinburnu ofisinde satıldı, satıştan haberi olmayan Çatalca halkı da yedeğe alındı." 


CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Çatalcalı Meclis üyeleri Belgin Tezer, Süleyman Kolcuoğlu ve Ufuk Akın ile hazırladığı yazılı soru önergesini İBB Meclisinde sözlü okuyarak bir günde 2138 konutu şaibeli bir şekilde satışı gerçekleştirilen KİPTAŞ'ın Çatalca'da ki konutlarını İBB Meclis gündemine bir kez daha getirdi. CHP'li Hüseyin Sağ, Başkan Kadir Topbaş ve KİPTAŞ Genel Müdürüne seslendi ve şöyle dedi: "Geliniz bu yanlıştan dönünüz, bu şaibeli satıştan vazgeçin, iptal edin, yoksa bu şaibeli satış tüm meclis üyelerini zan altında bırakır. Noter huzurunda halka açık bir satış süreci gerçekleşsin. Öncelikle Çatalca halkına öncelik tanınsın, aksi takdirde yasal süreç başlatacağız ve bu daireleri tümünü kastetmiyoruz ama haksız şekilde edinenleri ortaya çıkaracağız" dedi. 


KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'ın 16 yıllık görevi boyunca çok sayıda gayrimenkul edindiği iddiasını da seslendiren CHP'li Sağ şu soruları sordu: "Anılan proje ile ilgili satış süreci ne zaman başlatılmıştır?  Hangi basın yayın organları aracılığı ile duyurusu yapılmış dır? Talepler hangi yöntemle ve ne zaman toplanmaya başlanmıştır? Hak sahipleri içinde Meclis üyeleri siyasi parti yöneticileri var mıdır? Hak sahipleri arasında Çatalca'da oturan ikametgahı Çatalca da bulunan kaç kişi vardır? AKP ilçe başkanının görevleri arasında KİPTAŞ'ın konutlarını yandaşa pazarlamak emlakçilik yapmak var mı?" 


Haber Ekspress


Geri Dön