26 / 04 / 2024

Kiptaş, çatalca'ya uzandı! 90 bin TL'ye!

Kiptaş, çatalca'ya uzandı! 90 bin TL'ye!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kiptaş'ın çatalca'da hayata geçireceği 1.500 konutluk Erguvan Kent Projesi'nin ilk etabı olan 600 konut satışa sunuldu



Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen basın toplantısında projeyi tanıtan ve ilk etabın satışını başlatan Başkan Kadir Topbaş, görevi süresince 25 bin 300 konutu yaparak sahiplerine teslim ettiklerini, 11 bin 988 konutun da inşaatının devam ettiğini söyledi. İstanbul'da ilçelerin banliyö özelliğini yitirdiğini, yaşam alanları haline dönüştüklerini belirten Topbaş, dünya nüfusunun hızla kentleştiğini, bu sürecin iyi kontrol edilememesi halinde sorunların baş edilemez bir hal alacağının altını çizdi. İstanbul'un son 50 yıl içinde 12 milyon göç aldığını ifade eden Topbaş, bu süreçte 8 bin 500 yıllık tarihe sahip kentin kötü kullanıldığını ve tarihin yok edilme noktasına gelindiğini, mahalle ve komşuluk kültürünün kaybolduğunu dile getirdi. Kiptaş'ın kar amacı taşımaksızın, sadece barınma amaçlı değil, sosyal donatılarıyla beraber konutları inşa ettiğini dile getiren Topbaş, Kiptaş'ın ciddi bir marka ve güvence olduğunu vurguladı. Erguvan Kent Projesi'nin çatalca'nın geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu ifade eden Topbaş, ilçeye yaptıkları yatırımların tutarının 277 milyon lira olduğunu kaydetti.

Proje ile ilgili bilgi veren Topbaş, çatalca'nın, çam ormanlarına hakim tepesinde yer alan Erguvan Kent projesinin 600 konutluk ilk etabında konutların 75, 107 ve 125 metrekare olarak üç farklı büyüklükte inşa edileceğini belirtti. Topbaş, 90 bin lira ile 180 bin lira arasındaki fiyatlar ile satışa sunulan konutlardan, yüzde 10 peşinatla yüzde 0,33'ten başlayan kredilerle 120 aya varan vadede satın almanın mümkün olduğunu belirtti. Konutların giriş katlarının özürlülere göre düzenlendiğini ifade eden Topbaş, doğaya olduğu kadar okul, sağlık merkezi, cami, eğlence ve alışveriş merkezlerinin hemen yanı başında yer alacak konutların ilk etabının 24 ayda tamamlanacağını anlattı. Kadir Topbaş, daha sonra konut almak için başvuran Mehmet Açıkgöz, Yüksel Göral ve Nazmi Barut isimli vatandaşların kayıt işlemlerini gerçekleştirdi.
Zaman/SEVGİ KORKUT  
 


Geri Dön