28 / 03 / 2024

KİPTAşž için Beykoz ormanları imara açılıyor!

KİPTAşž için Beykoz ormanları imara açılıyor!

İstanbul Belediyesi'nin şirketi KİPTAşž için Beykoz ormanları imara açılıyor. KİPTAşž, özel orman arazisine 300 villa yapmayı planlıyor. çevreciler tepkili...



İstanbul Beykoz'da özel orman alanına 2006'da yapılmaya başlanan 'Acaristanbul' villaları uzun süre tartışılmıştı. Villaların yapımına yönelik itirazlar yargıya taşınmış, Danıştay, Acaristanbul ile ilgili yapı ruhsatının ipta İmi onamışü. Acaristanbul olayını aratmayacak yeni bir plan değişikliği ise istanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine alındı.

Otel bile yapılır
KİPTAşž, 2009'da satın aldığı, Beykoz Dereseki Köyü'ndeki 554.843 metrekarelik özel orman arazisine villa yapmak için imar planı değişikliği teklifinde bulundu. '1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı' olarak sunulan teklifin plan notunda, araziye; otel, motel, apart otel, tatil köyü, idari, kültürel ve sosyal, spor tesisleri vb. tesisler yapılabileceği belirtiliyor.

'Yüz karası' demişti
Acaristanbul'da yapımına başlanan 829 villa için dönemin AKP'li çevre Bakanı Osman Pepe 'İstanbul'un yüz karası' demişti. KIPTAşž'ın yapmak istediği villalar ise Acaristanbul villalarına yaklaşık 3 kilometre mesafede.

İstanbul Belediye Meclisi'nin, 2011 yılı Ocak ayı gündemine alınan, KİPTAşž'ın Beykoz plan teklifi ile ilgili İmar Komisyonu Raporu'nda Orman Genel Müdürlüğü'nün görüşüne de yer veriliyor. Bu ifadeye göre yaklaşık 555 bin metrekarelik özel orman arazisine 33 bin metrekarelik inşaat yapılacak.

Henüz onaylanmadı
İstanbul Belediye Meclisi, İstanbul'un akciğerleri sayılan kuzey ormanlarım yakından ilgilendiren KIPTAşž'ın teklifini şimdilik kabul etmedi. KİPTAşž Genel Müdürü İsmet Yıldırım, imar planı kabul edilmemiş olan projeyle ilgili 'Özel orman alanında, kanun ve nizamlara uygun yapılaşmanın nasıl gerçekleştirileceği bu arsa ile göstereceğiz. Burada bodrumlar dahil 300 metrekare alanlı 300 villa inşa edeceğiz' diyor.
Sözcü/Mehmet Demirkaya


Geri Dön