26 / 04 / 2024

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin temeli bugün atılıyor!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin temeli bugün atılıyor!

İBB şirketi KİPTAŞ, yeni dönemin ilk konut projesinin, KİPTAŞ Silivri 4. Etap konutlarının temelini bugün atıyor. KİPTAŞ Silivri 4. Etap konutları için ön başvuru 21 Haziran'a kadar devam edecek... 



Asgari ücretin altında ödeme imkanlarının sunulacağı KİPTAŞ Silivri 4. Etap Sosyal Konut projesi, 24 ayda tamamlanacak ve hak sahipleri konutlarına kavuşacak. 

Dar gelirli aileler için asgari ücretin altında ödeme koşullarının sağlanacağı KİPTAŞ Silivri 4. Etap Sosyal Konut projesinin ruhsatı 24 Mart 2020'de alınmıştı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; en son 2019 Ocak'ta İBB finansörlüğünde 130 konutluk bir proje inşaatına başlayan ve yaklaşık 1.5 yıllık sürede herhangi bir inşaat faaliyeti olmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi KİPTAŞ, yeni yönetim döneminin ilk inşaat projesinin temelini bugün (13 Haziran) atıyor. 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin temeli bugün atılıyor!

Koronavirüs sebebiyle Nisan'da duyurulması planlanan projeyi, 31 Mayıs'ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı. 1 Haziran itibari ile ön başvuruların başladığı 32 blok bin 396 konut ve 50 cadde üstü dükkanın inşa edileceği konut projesinin temeli de bugün Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı törenle atılacak.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin temeli bugün atılıyor!

24 AY SONRA TESLİM EDİLECEK

Projenin ayrıntılarına ilişkin konuşan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, 21 Haziran'a kadar başvuru almayı sürdüreceklerini ve Haziran ayı içinde kura çekilişiyle hak sahiplerinin belirleneceğini açıkladı. 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin temeli bugün atılıyor!

Kurt, daireleri sözleşme tarihi itibari ile 24 ayda teslim etmeyi öngördüklerine dikkat çekerek, peşin 228 bin liradan başlayan fiyatların yanı sıra, 46 bin lira peşinat ve 2 bin 250 liradan başlayan 120 ay sabit taksit seçenekleri ile asgari ücretin altında ödeme planları sağladıklarını vurguladı. 

KORONAVİRÜS ETKİSİ

Kurt, KİPTAŞ'ın yeni dönemdeki ilk inşaat projesi olan Silivri 4. Etap konutlarının, yüzde 40'ının yeşil alana ayrıldığını, projede 1 gölet, 1 yansıma havuzu ve 1 de kreş olacağını belirtti. 

Koronavirüs salgını ile ortaya çıkan yeni yaşam biçimine uygun olarak, her konut için 5 metrekare balkon ve geniş rekreasyon alanı tasarladıklarına dikkat çeken Kurt, eğimli bir arazi olmasına rağmen projede engelli erişimini kolaylaştırdıklarını dile getirdi. 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin temeli bugün atılıyor!

İLK KEZ ONLİNE BAŞVURU YAPILIYOR

Ucuz konut projelerine başvurularda oluşan uzun kuyrukları, özellikle salgın sürecinde ortaya çıkaracağı risk ve tehlike sebebiyle KİPTAŞ Silivri 4. Etap konutlarında ilk kez online başvuru yöntemi uygulandı.

Kurt, “Başvuru şartlarını taşıyanlar, silivri4.kiptas.istanbul sitemiz üzerinden başvuru formunu doldurduktan sonra katılım bedeli olan 500 TL'yi kredi kartı ya da internet bankacılığı kullanarak EFT veya havale ile ödeyerek başvurularını 24 saat boyunca kolaylıkla yapabiliyorlar. Online başvuru imkanı ile pandemi sürecinde vatandaşlarımızın evden çıkmadan projemize katılmalarını sağladık” diye konuştu.

ENGELLİLER, ŞEHİT AİLELERİ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI

Kurt, projede en az yüzde 40 engelli vatandaşlar, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ve yetimler için iki ayrı grup olacak şekilde 50'şer adet kontenjan bulunduğunu belirtti. Bu gruplara ek olarak 50 konutun da koronavirüs sürecinde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına ayrıldığına dikkat çekti. 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin temeli bugün atılıyor!

BAŞVURU KOŞULLARI 

Başvuru sahibinin kendisi ve eşine ait konutu bulunmaması gerekli. 

Ebeveynleri ile aynı evde yaşayan 18 yaşını doldurmuş tüm bireyler ise üzerine kayıtlı konut bulunmması durumunda projeye başvuru yapabiliyor. 

Başvuru tarihi itibariyle vatandaşların son bir yıldır İstanbul'da ikamet ediyor olması ve daha önce KİPTAŞ'tan konut satın almamış olması gerekli.

Web Adresi: https://silivri4.kiptas.istanbul/

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuruları ne zaman sona erecek?

KİPTAŞ Silivri 4. Etap 25 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön