23 / 04 / 2024

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuruları bugün sona eriyor!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuruları bugün sona eriyor!

Dar ve orta gelirli ailelerin düşük peşinat ve taksit ödemeleriyle ev sahibi olacağı KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuruları bugün sona eriyor...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, KİPTAŞ Silivri 3. Etap Kura Çekiliş Töreni’nde duyurduğu KİPTAŞ Silivri 4. Etap için başvurular bugün sona eriyor. 

Dar ve orta gelirli ailelerin düşük peşinat ve taksit ödemeleriyle ev sahibi olacağı KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuruları bugün sona eriyor. Türkiye’deki asgari ücret sınırı göz önüne alınarak hayata geçirilen projenin başvuruları 1 Haziran'da başlamıştı.

Başvuru sürecinin sürdüğü KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesi kapsamındaki dairelere en asgari seviyede gelire sahip olan vatandaşların da sahip olması sağlanacak. 

7 katlı ve 32 blok şeklinde yükselen  KİPTAŞ Silivri 4. Etap, dar ve orta gelirlilerin yüzünü güldürecek.

Temeli geçten hafta atılan KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesi yeni nesil belediyeciliğin örnek projeleri arasında gösteriliyor.

Sabit taksit fırsatı sunulan projede 474 adet 2+1 açık mutfak, 702 adet 2+1 kapalı mutfak, 220 adet 3+1 kapalı mutfak daire tipi bunulunuyor.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesi kapsamındaki konutlar için 120 ay vade sağlanıyor.

Modern mimari ve çevre standardıyla hayata geçirilecek olan KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinde konut fiyatları 228 bin liradan başlıyor. 

Projede şehit aileleri ve sağlık çalışanları için de belirli sayıda ev ayrıldı. 

46 bin lira peşinat ve aylık 2 bin 200 lira taksit ödemesiyle konut sahibi olma imkanı sunulan KİPTAŞ Silivri 4. Etap için başvurular online olarak silivri4.kiptas.com.tr adresi üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap nerede?

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuruları bugün sona eriyor!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesi başvurusu nasıl yapılır?

Başvuru süresinin bugün sona ereceği KİPTAŞ Silivri 4 projesinde bulunan daireler için ön müracaat ödemesi Garanti Bankası'nın tüm şubelerinden (masrafsız) KİPTAŞ hesabına yatırıldıktan sonra, KİPTAŞ Genel Müdürlüğü Tanıtım ve Pazarlama Müdürlüğü'ne ön kayıt başvurusunda bulunmak gerekiyor.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap tüm başvuru detayları 2020

-Başvuru sahibinin T.C. vatandaşı ve reşit olması, kendisi veya eşine ait tapuda kayıtlı, kat irtifaklı ya da kat mülkiyetli bağımsız bölümün olmaması (tarla, bağ, bahçe, işyeri ile başvuru sahibi ve eşinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç) şartı ile başvuru yapılabilir. Ayrıca hak sahibi olacak kişinin veya eşinin daha önce KİPTAŞ’tan konut satın almamış olması gerekmekte. 

-18 yaşını tamamlamış bireylerin, aileleriyle birlikte yaşaması durumunda kendi adına tapuda kayıtlı kat irtifaklı, kat mülkiyetli bağımsız bölümün olmaması (tarla, bağ, bahçe, işyeri ile hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç) şartı ile başvuru yapabilecek.

-Başvuru sahibininmüracaat tarihi itibariyle İstanbul il sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olması gerekmekte.

-Hak sahipliği kurası sonucunda aynı yerde ikamet eden bir ailede birden fazla kişiye hak sahipliği çıkması halinde aile fertlerinden sadece bir kişi ile Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalanacaktır. Bu durumda hangi aile ferdinin hak sahibi olacağı kişilerin uzlaşmasına bırakılacak olup uzlaşma sağlanmaması halinde aile bireyleri arasında kura çekilecek.

-Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler için 2+1 kapalı mutfaktan oluşan 50 konut ayrılmış olup, bunlar için başvurular ayrı kabul edilecektir. Başvuruların konut sayısından daha fazla olması halinde asil hak sahipliği ve her konut için uygun miktarda yedek üye hak sahipliği de noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek.

-En az yüzde 40 engelli vatandaşlar için 2+1 kapalı mutfaktan oluşan 50 konut ayrılmış olup, bunlar için başvurular ayrı kabul edilecektir. Başvuruların konut sayısından daha fazla olması halinde asil hak sahipliği ve her konut için uygun miktarda yedek üye hak sahipliği de noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek.

-Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında sigortalı olarak çalıştığını belgeleyen tüm sağlık personeli için (temizlik görevlisi, memur, ambulans şoförü, hasta bakıcı, hemşire, doktor vb.) 2+1 kapalı mutfaktan oluşan 50 konut ayrılmış olup, bunlar için başvurular ayrı kabul edilecektir. Başvuruların konut sayısından daha fazla olması halinde asil hak sahipliği ve her konut için uygun miktarda yedek üye hak sahipliği de noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap örnek ödeme planı şöyle: 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap başvuruları bugün sona eriyor!

Web: https://silivri4.kiptas.istanbul/

KİPTAŞ Silivri 4. Etap 25 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön