20 / 04 / 2024

KİPTAŞ We Haliç projesinde yeni gelişme!

KİPTAŞ We Haliç projesinde yeni gelişme!

İBB iştiraki olan KİPTAŞ'ın yapımı üstlendiği olaylı proje We Haliç'teki çalışmalar sürüyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, projeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.



KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) iştiraki olan KİPTAŞ tarafından yapımına başlanan We Haliç kentsel dönüşüm projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

KİPTAŞ We Haliç projesinde yeni gelişme!

Daha önce 8 ay boyunca yapımı durdurulan projede çalışmalar yeniden başlatılmıştı. "Kentsel dönüşüm sorunlarına İBB'nin tüm birimleri kafa yoruyor, çalışmalar yapıyor" diyen Ali Kurt, "15 ayrı ilçede başlattığımız dönüşüm, 30 bölgeyi ve 20 bin insanı kapsıyor" diye konuştu. 

Ali Kurt, We Haliç projesine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

KİPTAŞ We Haliç projesinde yeni gelişme!

"Geçmişten devraldığımız bir proje. Öne ilçe belediyesi başlamıştı sonra büyükşehir belediyesi ve ardından KİPTAŞ müdahil olmuştu. We Haliç projesi çok el değiştirdi. Sadece mülkiyet anlamında değil, inşaat anlamında fiziksel olarak sıkıntılı bir alan. Orada da işi yoluna soktuk. Çalışmalar devam ediyor. Ama şöyle bir süreç var, bu hafta ya da öbür hafta paylaşacağız, saha güvenliğini sağlamak için blokların yerlerini değiştirmek zorunda kaldık. Çünkü saha biraz eğimli bir arazi. Şu an önemli olan çevre güvenliğini sağlamak. Onunla ilgili imalatlara bu hafta başlıyoruz. Teknik problemlerden dolayı takvimi sarkarak devam ediyor."

KİPTAŞ projelerinde son durum ne?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön