28 / 03 / 2024

KİPTAŞ'tan riskli binalarda oturanlara konut müjdesi!

KİPTAŞ'tan riskli binalarda oturanlara konut müjdesi!

KİPTAŞ, Pendik ilçesinde yer alan Yeşilce Aydos projesindeki stok konutları öncelikle İstanbul’da riskli yapı raporlu binalar veya riskli alandaki evlerde oturanlar için satışa çıkarıyor. Konutların fiyatları 347 bin TL'den başlıyor...



KİPTAŞ, Pendik ilçesinde yer alan Yeşilce Aydos projesindeki stok konutları öncelikle İstanbul’da riskli yapı raporlu binalar veya riskli alandaki evlerde oturanlar için satışa çıkarıyor. 

KİPTAŞ'ın resmi sitesinde yer alan habere göre; kampanya ile mevcut yapı stokunun verimli şekilde kullanılması planlanıyor. İBB iştiraki KİPTAŞ, konut kampanyası ile olası İstanbul depremi konusunda farkındalığı artırmak ve yapı güvenliği bilincini üst seviyeye taşımak amacıyla kampanyalar düzenliyor. 

KİPTAŞ; kampanya kapsamında, 10 blok ve toplam 331 daireden oluşan Pendik Yeşilce Aydos projesindeki hemen teslim 100 konuta satışa çıkarıcak. 

Doğanın içinde, ulaşımın merkezinde, bulunan site Aydos ormanı manzarasına sahip. Geniş peyzaj alanı, oyun alanları ve kapalı otoparkın bulunduğu projede bir de sosyal tesise yer veriliyor. 

KİPTAŞ tan riskli binalarda oturanlara konut müjdesi!

KİPTAŞ GENEL MÜDÜRÜ ALİ KURT “Farkındalık yaratmak istedik”

Kampanyayı kamuoyuna aktaran KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, “İstanbul’un dayanıklı yapı kullanım oranının artırılmasına yönelik kısıtlı kaynak maksimum verim temelli dönüşüm modeli geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Afet risklerinin doğurduğu kırılganlıklara karşı dayanıklı kentleşme hedefleri çerçevesinde kamu otoritesi koordinasyonunda riskli yapı sahiplerini mevcut yapı stoğu ile eşleştirmemiz tartışmasız en hızlı çözümdür. Biz de bu model kapsamında farkındalık yaratmak için stok dairelerimizi öncelikle riskli yapıda veya riskli alanda oturan mülk sahiplerine satışa sunuyoruz. 2020 Şubat ayında da benzer kampanyayı 272 konut için yapmıştık. Mevcut yapı stoğunun verimli kullanımı için bu adımları atmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. 

UYGUN FİYAT VE ÖDEME SEÇENEKLERİ

KİPTAŞ, riskli yapılarda veya riskli alanda yaşayanların kısa süre içinde güvenli evlere geçebilmesi amacıyla kampanyada uygun ödeme koşulları sundu. Konutlar, kampanya kapsamında, peşin 347 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Ayrıca isteyenler bankaların sağlayacağı uygun vade seçenekleri ile konut sahibi olabilecek.

BAŞVURU KOŞULLARI VE SÜRECİ

Kampanyaya ilişkin bilgilere KİPTAŞ’ın internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında bulunuyor. Ayrıca; 23-30 Eylül tarihleri arasında Merkezefendi’de yer alan KİPTAŞ Genel Müdürlüğü’nden kampanyaya ilişkin detaylı bilgi alınabilir.

Kampanya kapsamında, 30 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında, İstanbul’da oturduğu riskli yapı raporlu veya riskli alandaki evi dışında herhangi bir konutu olmayan, 18 yaşını doldurmuş ve ödeme alışkanlığına sahip kişiler için satışlar başlayacak. 

KİPTAŞ, kampanyadan konut alanlarla yapacağı sözleşmeye riskli yapısından veya riskli alandaki evinden kendisinin ya da kira yoluyla bir başkasının faydalanmayacağı taahhüdünü ekleyerek bu verileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile paylaşacak.

Satış kampanyasından elde edilecek gelir sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerine kaynak olması amacıyla kullanılacak.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ın inşaatında son durum ne?


Geri Dön